Jedan od utemeljitelja mađarske vladajuće stranke Fidesz Jozsef Szajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, potvrdio je da je sudjelovao na gej zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu.

Szajer je u priopćenju rekao da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i ispričao se svojoj obitelji, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak navečer bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola. 

Dva dana poslije Szajer je dao iznenadnu ostavku predsjedniku Europskog parlamenta, u koji je biran četiri puta.

Szajer je jedan od najbližih suradnika mađarskoga premijera Viktora Orbana.

Krajem 1990-ih je studirao je na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa.

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata, koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu europskih institucija.

Organizirana je na prvom katu zgrade iznad gej bara Le Detour u samom središtu Bruxellesa, neposredno kod gradske vijećnice.

Pokušao pobjeći

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je sudjelovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partyju na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala, više sudionika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku Europskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše Derniere Heure.

Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

Izvor: Sloboda.hr/Hina