Sutra će se u Hrvatskom saboru održati tematska sjednica saborskog Odbora za mlade, obitelj i sport na temu “Porast broja transrodne djece i mladih ljudi u Republici Hrvatskoj: Mogući uzroci i posljedice”.

Dva tjedna nakon što je održana tematska sjednica istoga odbora na temu međunarodnih posvajanja zbog slučaja osmero hrvatskih državljana uhićenih u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima, odbor će se ovoga četvrtka sastati zbog zabrinjavajuće pojave u društvu koja postaje sve češća praksa.

U najavi sjednice piše se da “U Republici Hrvatskoj kroz proteklih sedam godina bilježimo porast problematike spolne orijentacije u djece i adolescenata i ta se stanja najčešće opisuju terminima “rodna disforija” ili “rodna inkogruencija”. Oba termina odnose se na duševni stres života u spolu u kojem je osoba rođena, a kojem po svojem unutarnjem identitetu ne pripada.”

Zastupnica Hrvatskih suverenista i predsjednica saborskog Odbora, Vesna Vučemilović koja je i sazvala ovu sjednicu navodi da “rast dijagnoza iz skupine poremećaja spolnog identiteta prema podacima Zavoda za psihološku medicinu, KBC-a Zagreb, za dječju i adolescentnu populaciju kreće se od 16 slučajeva 2015. godine do 184 slučaja tijekom 2021. te 133 slučaja do konca kolovoza prošle godine.”

U pozivu piše i da je namjera sjednice razmotriti uzroke ovolikog porasta broja slučajeva jednog kliničkog stanja, kao i moguće negativne zdravstvene posljedice prerane uporabe hormonalnih i kirurških . intervencija u procesu spolne tranzicije kod djece i adolescenata.

“Drago mi je da se o ovom problemu, kao i o zaštiti djece napokon govori u Saboru

Alin Kavur koji je svojedobno pokrenuo Zagreb Straight Pride, hvalevrijednu inicijativu kojoj je primarni cilj zaštita djece od LGBT propagande i rodne ideologije, iako je na kraju izdan od kolega iz organizacijskog odbora Straight Pridea, nastavio je svoju borbu s ciljem zaštite djece. Kavur je ovim putem pohvalio Vesnu Vučemilović i Hrvatske suvereniste zbog aktualiziranja ove tematike te stavljanja iste u proceduru u Hrvatskom Saboru riječima: “istina te pravedan i iskren cilj pobjeđuje te uvijek pronađe svoj put.”

Član odbora i zastupnik Suverenista najavio je sjednicu

“Okupljamo se kako bi razgovarali o alarmantnom porastu “rodne disforije” ili “rodne neusklađenosti” kod djece i adolescenata. Moramo zauzeti stav protiv upotrebe hormonske terapije i kirurških intervencija u promjeni spola kod naše djece i adolescenata. Moramo učiniti sve što možemo kako bismo osigurali našim mladima priliku da ostvare svoj puni potencijal i vode zdrav i plodan život.” rekao je Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista u Saboru najavljujući sutrašnju tematsku sjednicu.

Izvor: Sloboda.hr

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu