U novom izdanju stripa Superman, Jon Kent bit će tzv. biseksualac. DC Comics najavio je da će s novim izdanjem koje izlazi 9. studenog Superman biti u vezi s svojim prijateljem Jayom Nakamurom.

DC Comics to je objavio na tzv. “Dan izlaska iz ormara”.

“Baš kao i njegov otac, Jon Kent zaljubio se u reportera”, objavio je DC Comics na službenom Twitter profilu. “Palo mi je na pamet da bi bila prava propuštena prilika da zamijenimo Clarka Kenta s drugim heteroseksualnim bijelim spasiteljem”, rekao je pisac Taylor.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

Iako pojedinosti nisu otkrivene, na fotografijama koje su podijeljene s obožavateljima može se vidjeti bizarnu sliku Kenta i Nakamuru kako se ljube.

“U posljednjih nekoliko godina došlo je do stvarnog pomaka – prije deset godina, prije pet godina ovo bi bilo teže, ali mislim da su se stvari promijenile na zaista dobrodošao način”, rekao je za BBC pisac Tom Taylor.

U posljednjih nekoliko godina je, objašnjava, došlo do pomaka na bolje. Na njegovo iznenađenje, prije nego što je uspio zamisliti da je Jon biseksualac, rečeno mu je da DC Comics već razmišlja o toj ideji.

“Neki ljudi su nam se javili da su se rasplakali kad su pročitali ovu vijest i poručili nam da nikad nisu zamišljali da bi sebe mogli vidjeti u Supermanu, najmoćnijem superjunaku u stripovima”, dodao je.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr