Jedanaestogodišnji “transrodni” dječak, koji je snimljen kako pleše po gay barovima u New Yorku i San Franciscu dok muškarci bacaju novac po njemu, sada je novi model za popularnu marku Converse, koja je u vlasništvu kompanije Nike.

Converse, marka poznata po svojim košarkaškim tenisicam i tzv. “starkama”, najavio je novo “partnerstvo” sa Desmondom Napolesom i pet drugih “pojedinaca povezanih sa LGBTQ+ zajednicom” kako bi plasirali svoju novu “Pride” kolekciju. 

Namile, Converse je na Twitteru objavila promotivnu fotografiju 11-godišnjeg Desmonda našminkanog i odjevenog u šarenu žensku odjeću. Desmond je na slici sugestivno postavljen ispred pet drugih modela, uključujući i čovjeka obučenog kao žena i dvije žene odjevene kao dječaci.

Uz fotografiju, iz Conversea su poručili:

“Sretni smo što ćemo pokrenuti našu “Pride” kolekciju i partnerstvo sa šest osoba povezanih s LGBTQ+ zajednicom koja pokazuje moć izražavanja vlastitog “JA”. 

Korisnici Twittera burno su reagirali na tu skandaloznu objavu. Mnogi su Converse optužili za iskorištavanje 11-godišnjeg Desmonda, a neki su komentatori povezali ovu promociju povezali s iskorištavanjem radnika u Nikeovim tvornicama u inozemstvu.

Promislite dvaput prije nego se sljedeći put odlučite za kupnju novih “starki” ili nekog drugog proizvoda od Conversea.

Izvor: Sloboda.hr/Sott.net