split pride gay parada

I ove godine, tradicionalno, organizatori gay parade u Splitu doživjeli su totalni debakl. Skupina okupljena oko devijantnog seksualnog ponašanja na jučerašnjoj, šestoj po redu, gay paradi u Splitu okupila je tek 70-ak istomišljenika.

Gay paradi se, zanimljivo, nije priključio doslovno niti jedan “običan” Splićanin. Jedini Splićani na gay paradi bili su gradonačelnik Baldasar, njegovi zaštitari, pokoji SDP-ovac i malobrojni članovi splitskih LGBT udruga koji ovom gay paradom moraju opravdati šestoroznamenkaste cifre koje dobivaju iz državnog i gradskog proračuna za svoj navodni “rad”.

Naš reporter iz Split javlja nam da su većinu sudionika gay parade činili gosti iz “regiona”, također plaćeni profesionalni borci za LGBT prava, te pokoji turisti iz zapadnih zemalja.

Time su Splićani jasno poslali poruku da gay parada nije dobrodošla u Splitu, kao ni u ostatku Domovine. Također, dokaz je to i toga je gay parada u Splitu jednostavno nametnuta.

Klikni LIKE ako si za zabranu gay parada i sličnih manifestacija!

Splitska udruga Urbana desnica organizirala je u povodu Pridea putem Facebooka akciju Prazan grad kojom je pozvala Splićane da ignoriraju Pride te da se suzdrže od uvredljivih ili sarkastičnih komentara jer bi, kako su naveli, “zbog njih bi mogli biti čak i kazneno gonjeni.”

“Izbor je jednostavno vaš. Možete biti publika dobro plaćenim civilnim organizacijama i jednogodišnjem događaju koji je sav smisao njihovog postojanja ili pak svoje vrijeme provesti puno kvalitetnije izvan rute održavanja Splitskog Pridea,” stajalo je u poruci. Akcija je uglavnom i uspjela.

Baldasar poručio gejevima: Malo vas je

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je također sudjelovao u povorci, kazao je kako će Grad Split nastaviti podržavati prava LGBT populacije te izrazio nadu kako više neće biti izgreda kakvi su viđeni tijekom prva dva Pridea.

“Par godina Pride se u Splitu održava sasvim normalno, ali vas je malo,” kazao je Baldasar obraćajući sudionicima gay parade.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

“Ponosna sam što je ovogodišnji Split Pride završio uspješno,” istaknula je u svojem govoru Sanja Juras iz lezbijske grupe Kontra iz Zagreba, koja je jedan od organizatora Pridea. Istaknula je kako treba nastaviti borbu za prava LGBT populacije.

“Danas smo ovdje da se borimo za slobodu, u zemlji u kojoj se nećemo bojati izaći na ulice držeći se za ruke i gdje se nećemo bojati gubitka posla ako kažem da smo lezbijke, gay ili transrodne osobe,” izrecitirala je Juras svoje klasične besmislene poruke.

Izvor: Sloboda.hr

>>> Ikona borbe za gay prava Larry Brinkin optužen zbog dječje pornografije