Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako nije čuo nikakvu izjavu vezanu uz to što predsjednik Zoran Milanović neće razmatrati molbu za pomilovanje bivših dužnosnika Službe državne sigurnosti za vrijeme SFRJ, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Nisam čuo nikakvu izjavu o tome. Mi smo se sve rekli prije godinu dana. Najbolje da pitate one koji su potpisivali”, odgovorio je Plenković novinarima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a. 

Rekao je i da će Hrvatska i dalje pomoći Ukrajini i vojno i dodatno, s helikopterima. A što se tiče sudjelovanja u tzv. Misiji vojne pomoći Ukrajini, Plenković je najavio da će Vlada usvojiti prijedlog i uputiti ga Hrvatski sabor “pa da čujemo tko su ti koji su protiv toga”.

Na pitanje kako komentira to što su bivši članovi uprave INA-e tužili tvrtku, rekao je da o tome nema nikakvih saznanja. “Nikako ne komentiram. To je stvar INA-e. To je pitanje između njih i INA-e”, rekao je Plenković.

Govorio je i o proračunu za 2023. koji je prvi koji se donosi u novim okolnostima, kad Hrvatska ulazi u Schengen i u eurozonu.

“Naravno da smo uzeli u obzir tu činjenicu”, rekao je i naglasio kako je proračun za 2023. i prvi koji je u cijelosti u eurima.

Izvor: Sloboda.hr/HINA

foto: HINA/ HDZ/ ml