pero ćorić hsp as ante pavelić

Čelnik HSP AS-a Pero Ćorić doživljava fazu neugdnosti zbog fotografije koju je objavio na svom Facebooku, a gdje se u njegovoj pozadini nalazi slika Poglavnika NDH dr. Ante Pavelića.

Fotografija je naime snimljena u njegovom dnevnom boravku, zbog čega se sada pred javnosti mora umivati i opravdavati. U tome baš i nije ispao najspretniji.

U intervjuu za “regionsku” N1 televiziju, na pitanje “pridonosi li ovakvo uređenje njegovog intivnog prostora dojmu javnosti da je on osobno, ali i stranka čije je dio, filoustaška, odnosno da su skloni fašizmu i ustaštvu”, Pero Ćorić odgovara:

“Ma ne, mi nemamo uopće taj dojam. Pjevao je Stipe Mesić ‘Juru i Bobana’, a ja nisam to nikad to pjevao. Držim to u dnevnom boravku upravo zato što je to intiman prostor. Vrlo sam skeptičan prema Anti Paveliću, ne bih ga veličao”, kazao je, dodajući, “druga je stvar što u Zagrebu imamo trg zločinca po kojemu građani hodaju”, aludirajući dakako na Trg maršala Tita.

“Nisam vezan za to, ali da dođete kod mene u kuću vidjeli biste i kuburu i sablju, naš dnevni boravak je uređen u starinskom stilu”, izmotavao se dalje čelnik HSP AS-a.

“To je poklon kojeg mi je dao netko prije deset godina u Hercegovini i zaboravio sam da je on tamo. Da me netko pitao imam li sliku Ante Pavelića, rekao bih da nemam”, kazao je Ćorić.

>>> PERO ĆORIĆ UVRIJEDIO RUŽU TOMAŠIĆ: Napuši mi se kao što i bi da sam htio

Izvor: Sloboda.hr/N1
Foto: Facebook