karamarko ina

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i šef HDZ-a dao je ekskluzivni intervju za bosanski Dnevni avaz koji će biti objavljen sutra i u kojem Karamarko kaže da mu se pripremila “brutalno izmišljena afera kojom napadaju mene i moju obitelj”.

Karamarko otvoreno govori o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegovog sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću, odsustvu podrške MOST-a.

“Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj”, rekao je Karamarko. Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu “The New York Timesa”.

Osvrno se i na napade na biskupa Franju Komaricu i izjave Milorada Dodika, ali i komentira optužbe za ustaštvo, te kako će Hrvatska pomoći BiH na putu ka EU.

“Posebno zabrinjava činjenica što u Republici Srpskoj i danas odbijaju priznati genocid koji je počinjen u Srebrenici, što odbijaju prihvatiti odgovornost za ratne zločine. To je trajna prepreka stabilnosti BiH”, rekao je Karamarko.

Govori, također, o Hrvatskoj kao predvodniku regije i mogućnosti snažnijeg aktiviranja specijalnih veza Federacije BiH i Hrvatske, važnosti širena NATO-a i odnosima među zemljama bivše Jugoslavije.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevni Avaz/Vecernji.hr
Foto: Dnevni Avaz