neymar brazil svjetsko prvenstvo

Najbolji igrač Brazila Neymar završio je u bolnici zbog ozljede kralježnice i propustit će ostatak Svjetskog prvenstva!

Kolumbijac Juan Zuniga naskočio je u 88. minuti sinoćnje utakmice koljenom na Neymarova leđa, a Brazilac je iznesen s terena na nosilima i odveden je u privatnu kliniku u Fortalezi.

“Plakao je od boli”, rekao je brazilski izbornik Luis Felipe Scolari, koji je izrazio i nezadovoljstvo što Zuniga za prekršaj nije kažnjen niti žutim kartonom.

Liječnik brazilske vrste Rodrigo Lasmar objasnio je da je u pitanju fraktura kralješka. Ozljeda nije toliko teška da bi bila potrebna operacija, ali najvećoj zvijezdi domaćina turnira slijedi nekoliko tjedana strogog mirovanja i izgubljen je za SP.

Klikni LIKE za više ovakvih članaka!

“To je bio normalan duel. Nisam niti pomislio ozlijediti ga, samo sam ga pokušavao pokriti. Branio sam boje svoje zemlje, a ne pokušavao onesposobiti suparnika. Neymar je veliki talent, kako brazilskog tako i svjetskog nogometa”, izjavio je Zuniga po završetku susreta.

Neymarovim izostankom sa završnice nadama Brazila da će osvojiti šesti naslov svjetskog prvaka nanesen je velik udarac. Za polufinalni dvoboj s Njemačkom Scolari ne može računati niti na Thiaga Silvu, koji je suspendiran.

>>> Mandžukić u Atletico Madridu za 18 milijuna eura! Transfer jako blizu…

Izvor: HRT