stazić glavašević ministar kulture

Čak se dva imena pominju kao potencijalni SDP-ovi ministri kulture, naravno uz preduvjet da Narodna koalicija zavlada Lijepom našom, a do toga nas ipak dijeli podosta vremena, more pustih i lažnih obećanja te (pre)dugačka kampanja u kojoj ćemo se naslušati koječega.

Dok narod poput spužve upija govore s političkih pozornica, fotelje do kojih je političarima ionako najviše stalo već se preslaguju i sastavljaju pa u kulturnu fotelju u kojoj trenutno sjedi Zlatko Hasanbegović zasjesti žele Nenad Stazić i Bojan Glavašević. Premda je Zoran Milanović podjednako dobar s oba člana svoje Partije, veće šanse upućeni daju Glavaševiću, široj javnosti ponajviše znanom kao pomoćnik ministra branitelja Predraga Masića. Zoran Milanović nagraditi bi ga mogao ministarskom foteljom, upravo stoga što mu je u ključnom trenutku pokazao lojalnost, učlanjujući se u siječnju ove godine u SDP uz poruku budi promjena koju želiš vidjeti. Da u cijeloj priči Glavašević itekako ima potencijala i prostora za nadanje dao je naslutiti on sam, koji u svojim medijskim nastupima tu opciju ne opovrgava, iako još uvijek tvrdi da valja sačekati pobjedu na izborima. Dok narod, ali i sami Glavašević čeka ljevičari iz kulturnjačkih krugova već likuju jer on se odlično uklapa u njihovu ideologiju, a vjeruju kako bi i s njegovim imenovanjem na mjesto ministra kulture ”devastacija koju je započeo Hasanbegović” bila stopirana. Gostujući nedavno na N1 televiziji svoj stav o ministru kulture iznio je nekadašnji intendant riječkog HNK Oliver Frljić koji se ponadao da će ”novi ministar biti konpetentniji od Hasanbegovića”.

Mladi Glavašević trenutno radi na svojem Filozofskom fakultetu na Odsjeku za lingvistiku s kojeg je uostalom stasao u svijet velike i ozbiljne politike. Nakon što su se se zakotrljale spekulacije o njegovoj visokoj budućoj ulozi u hrvatskoj politici, na Twitteru je poručio da mu po raznim ‘državotvornim portalima opet broje krvna zrnca’. Što god da se odvijalo u slučaju pobjede SDP-ovci definitivno žele resor kulture uzeti pod svoje okrilje, osobito zbog brojnih HNS-ovih afera i skandala kojima je pridonijela rastrošna ministrica Zlatar Violić koju je zamijenio Berislav Šipuš nastavljajući trošiti javni novac na sličan način.

Nakon što mjesecima SDP-ove parapolitičke organizacije i udruge okupljene pod raznim nazivima odrađuju bučnu kampanju protiv ministra Hasanbegovića, sada se sa Stazićem ili Glavaševićem žele domoći toga ministarstva. On koji se još uvijek oporavlja od pada s bicikla, saborski je zastupnik godinama, a uz to bavio se novinarstvom i politikom te je autor pet kazališnih tekstova. Bio je i urednik Redakcije informativnog programa.U svojim nastupima rabi oštre riječi i voli polemizirati, prepirati se. Zastupnici HDZ-a 2009. napuštali su saborsku vijećnicu kada je on govorio optužujući ga zbog govora mržnje, iznošenja neistina i netolerancije. Tada su najavili da će tako postupati “dok se ne popravi“. Kao dokaz za svoje tvrdnje ponudili su zadnjih 50 fonograma njegovih govora u Saboru. Kao potpredsjednik Sabora izazvao je buru svojim govorom u Poreču u travnju 2013. kada je protivnike uvođenja ćirilice u Vukovaru nazvao “nepismenim neznalicama i suvremenim barbarima“ odnosno “nepismenim šovinističkim masama udruženim u kojekakve samozvane stožere“. Tijekom referenduma o braku na svojem se fejsu obrušio na Željku Markić tvrdeći: “Očekujem da ova Markićka i njezina Udruga za obitelj zatraži da se Ustavom zabrane jednoroditeljske obitelji. Djecu iz takvih obitelji pokupit će po kućama, strpati u kamione i odvesti u dom. A dom će osnovati u Jasenovcu Udrugu Hrvatski križni put, kojoj je na čelu Bruna Esih, u HRT-ovoj emisiji Nenad Stazić optužio je da na svom portalu ima pozdrav “Za dom spremni”, što je demantirano.

Inače, Stazić je prozivan i zbog ljetovanja na Brijunima te zbog milijunskih malverzacija u korist Šerbedžijina putujućeg Ulyssesa na Brijunima. Braća Stazić u Koprivnici su svojedobno razbila skupi Audi hrvatskoga sabora u kojem je bio Duško Ljuština, a navodno su uz ugodan izlet Podravinom posjetili SDP-ova šefa Podravke Zvonimira Mršića. Nepoznanica jest tko je platio popravak automobila, ali ono što je javnosti i više nego poznato jest činjenica da je Nedan Stazić glasan i oštar kritičar kriminala, nepotizma i ostalih popularnih pojava koje su zahvatile sve sfere hrvatskog društva.

Izvor: Dnevno.hr
Foto: Sloboda.hr/HRT/Dnevnik.hr