bujanec, bernardić, sdp, partija, glavašević

Nakon vijesti da je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Davor Bernardić uputio čestitku TV-voditelju Velimiru Bujancu povodom njegovog vjenčanja, atmosfera u Partiji se jako užarila.

Neki od istaknutih članova Partije i javno su osudili Bernardića zbog čestitke. Prvi je reagirao saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević koji je na svojem Twitter profilu napisao:

– Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem. Velimir Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP borio. Oko ovoga je sve jasno, nema potrebe za osobito dubokom analizom. U pitanju je nepromišljen potez. Čestitka je neprimjerena na više razina – napisao je Glavašević u dva uzastopna tweeta.

Bernardića je na svom Facebooku osudio i Forum mladih SDP-a, aoštar je bio i Mirando Mrsić:

– SDP se uvijek borio protiv vrijednosti i stavova koje zastupa Bujanec. Potez Davora Bernardića je nepromišljen i štetan za SDP. Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP i pred time ne smijemo zatvarati oči, a posebno ne Predsjedništvo i Glavni odbor – kazao je Mrsić za N1.

Na čitavu tu unutarpartijsku situaciju reagirao je i sam Velimir Bujanec:

“SADA ČEKAMO DA OSTOJA K’O RANKOVIĆ KRENE NA BERU, ISTO KAO ŠTO SU ELIMINIRALI HEBRANGA 1949.

Nadam se da boljševici neće strijeljati Beru samo zato jer mi je čovjek pristojno čestitao na ženidbi. Napadaju ga oni koji su prije 90-te branili ljudima da se uopće vjenčaju u crkvi… I njihovi “tolerantni” istomišljenici, od kojih su mnogi gostovali u Bujici, a sada se svim sredstvima bore za prevlast u Partiji.

Javila se i Jaca. Eto na primjer, kada bi se ona i Stazić odlučili uzeti, ja bih njima pristojno čestitao. Isto kao i Zokiju ako se po drugi puta oženi – u Rijeci.

U svakom slučaju, drago mi je da se SDP-ovci i dalje međusobno tuku. Bave se mojim vjenčanjem, čestitarima – i sami sobom. Jadno!” – napisao je Bujanec na Facebooku.

Sloboda.hr