Natalija Martincevic

Varaždinska dogradonačelnica i saborska zastupnica Natalija Martinčević na prvoj će sljedećoj sjednici središnjice HNS-a biti izbačena iz stranke. Tako se barem može zaključiti prema izjavama varaždinskog župana Predraga Štromara na današnjem brifingu za novinare.

Za takav potez navodno je kriva tiskovna konferencija koju je Martinčević održala jučer na vlastitu inicijativu. Tema konferencije uopće nije bio HNS već njezina osobna postignuća, pa se spekulira da je riječ samo o dobrom izgovoru stranačkih čelnika da se riješe dogradonačelnice koja je nedavno javno iskazala podršku bivšem predsjedniku narodnjaka Radimiru Čačiću.

“Natalija Martinčević svojim je potezom očigledno sama donijela odluku i odabrala svoj put” rekao je Štromar i naglasio: “O stavovima i razmišljanjima Natalije Martinčević dovoljno govori činjenica da na spomenutoj konferenciji nije bilo niti jednog stranačkog obilježja, a stranku je spomenula svega dva puta.”

Na pitanje nije li izbacivanje predrastičan potez u odnosu na “grijeh”, Štromar je rekao: “Liberalni smo, ali zna se stranački kodeks.”

Osim o statusu članstva Natalije Martinčević, u HNS-u se raspravljalo i o stranačkoj budućnosti Zlatka Koračevića i gradonačelnika Novog Marofa, Darka Hrenića. Njih su dvojica također iskazala podršku bivšem prvom potpredsjedniku Vlade. No dok Koračevića najvjerojatnije čeka sudbina dogradonačelnice, Darko Hrenić će ostati u stranci. Kao razlog dvostrukim kriterijima, Štromar je naveo činjenicu da je Hrenić došao na razgovor u stranku dok se drugo dvoje nije pojavilo s, kako kaže župan – lažnim izgovorima. “Nitko ne okreće leđa njima, oni okreću leđa stranci”, istaknuto je.

Izvor: Regionalni.com
Foto: Facebook