engleska, britanija, muhamed, imigrantiFoto: Getty

Muhamed je najčešće ime za dječake u Londonu i regiji West Midlands za 2016. godinu, te je i najčešće ime za čitavu Englesku i Wales kad se tu pribroje ostale varijacije istog imena.

Iako službene statistike pokazuju da su najpopularnija imena za dječake i djevojčice Oliver i Olivia, odluka statističkog ureda da različito napisane varijacije imena Muhamed vodi kao različita imena, prikrila je činjenicu da je Muhamed najčešće ime, a ne na osmom mjestu kako statistika navodi.

Naime, Muhammad, Mohammed, i Mohammad su različita pisanja istog imena i posljedica nepreciznog i slobodnog prijevoda tih imena iz arapskih jezika. Radi se o istom imenu koje već pet godina za redom, točnije od 2011. godine, biva najčešće ime dano novorođenim dječacima u Engleskoj i Walesu.

Sveukupno, u 2016. godini rođeno je 7.084 dječaka s imenima Muhammad, Mohammad, i Mohammed, više od Olivera s 6.623.

>>> ŠOKANTNA SNIMKA: Ne, ovo nije Islamska država – ovo je LONDON!

Iako su demografske promjene na nivou Engleske i Walesa očite iz ovih statističkih podataka, u određenim područjima kao što su London i West Midlands one su još očitije. Naime u ta dva područja Muhammed je kao ime i bez ostalih varijacija najzastupljenije kod dječaka.

Britanci manjina u Londonu

Inače, popis stanovništva iz 2011. godine pokazao je da su Birtanci u Londonu po prvi puta postali manjina u vlastitom glavnom gradu. Naime, Britanaca je u Londonu 2011. godine bilo svega 45%.

Značajan broj stanovništva Londona čine imigranti ne-europskog podrijetla, tj. oko 40%. To je, naravno, jedan od ključnih razloga zašto je na lokalnim izborima prošle godine gradonačelnik Londona postao upravo Pakistanac Sadiq Khan.

Izvor: Tribun.hr/Breitbart.com