narodna koalicija milanović hss mladen mađer

Na listi Narodne koalicije našao se HSS-ovac Mladen Mađer koji je vlasnik pravomoćne presude za gospodarski kriminal. Iako je sam Milanović HDZ-u prigovarao da na listama ima ljude s optužnicama, na njegovoj se našao osuđenik.

Mladen Mađer, načelnik općine Novigrad Podravski, osuđen je 2013. za gospodarski kriminal, javljaju 24sata. Pravomoćnom presudom dobio je uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora jer je općinu oštetio za 10.098 kuna. Presuda istječe u jesen sljedeće godine.

No Mađer se sada našao na desetome mjestu izborne liste Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici. Gordan Maras, nositelj liste za drugu jedinicu, rekao je da mu je ovo prvi glas o Mađerevu slučaju. Sam Mađer ne vidi problem u tome što se kandidirao za Sabor.

No Mađeru ovo nije jedina pravomoćna presuda; 2010. kažnjen je zatvorom od šest mjeseci, uvjetno godinu dana. Kaznu je dobio je jer je dvojici poduzetnika kao načelnik omogućio da na području općine, u Vlaškom polju, mimo propisa iskopavaju šljunak, iako su znali da nije donesen prostorni plan na kojem bi bile predviđene šljunčare.

Također nisu imali rudarsku koncesiju za izvođenje rudarskih radova, a ni obrt za eksploataciju mineralnih sirovina, pisao je prije šest godina o Mađeru Večernji list.

Izvor: Sloboda.hr/24sata/Večernji list/tportal
Foto: novigrad-podravski.hr