U četvrtak je u Kalniku održana Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Križevci i Općinske organizacije HSS-a Općine Kalnik.

Programskoj skupštini nazočili su predsjednik HSS-a Krešo Beljak, zamjenik predsjednika HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović, saborski zastupnik i tajnik HSS-a Željko Lenart i drugi istaknuti HSS-ovci te gosti iz SDP-a, piše prigorski.hr.

Govoreći napadima na njega Krešo Beljak rekao je kako je  to dokaz da je HSS bitna stranka u Hrvatskoj.

– Predsjednički izbori su pokazali da ozbiljna situacija može probuditi nadu za promjenama. Mene napadaju već četiri godine i ne bi HSS bio danima u medijima da HSS nije bitan.

Ključno ja partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini da HDZ napokon izgubi izbore i zato me napadaju. Ispričao sam se za bedastoću za koju me napadaju i cijela država govori da je Beljak odobravao ubojstva UDBA-e hrvatskih političkih emigranata. To nisam nikad rekao, govorio sam o ubojstvima fašista – kazao je Beljak.

Beljak je rekao kako je njegov prijatelj Zoran Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca u Savskoj.

–  Da sam bio ministar ili premijer to nepoštivanje zakona, ustava, propisa ne bi trpio 24 sata – rekao je Beljak i napomenuo kako nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner.

–  Je li Čermak taj poznati hrvatski poduzetnik, a koristio je poziciju generala. Krstičevićeve firme rade za ministarstvo. Svi su vezani – istaknuo je Beljak i dodao kako je HRT javni servis HDZ-a.

Beljak je napomenuo kako bi Marijana Petir bila u Europskom parlamentu samo da je šutjela.

–   Da su svi ostali u HSS-u bili bi danas na 7-8 posto.

Pri kraju su sporazumi sa SDP-om i imat ćemo 15 mjesta na listama i to je praktički pri kraju i imat ćemo blok koji preuzima odgovornost za budućnost Hrvatske – istaknuo je HSS-ov čelnik.