“Ispričao sam se i iskreno mi je žao. Naravno da ne podržavam ubojstva, dao sam se isprovocirati i to je moja velika greška. Očito se radi o nečemu što ću morati kontrolirati u budućnosti”, izjavio je šef HSS-a Krešo Beljak novinarima u Saboru komentirajući svoju objavu na Twitteru kojom opravdava udbaška ubojstva.

“U državi u kojoj se svakodnevno događaju ubojstva, u kojoj izgori šest ljudi u staračkom domu u kojem je prije šest mjeseci bila inspekcija, u kojoj se Split pretvorio u Bronx, naravno da će se bilo koji HDZ-ovac uhvatiti za onakav, priznat ćete ipak bez obzira na sve, samo tweet koji je bio dio šire rasprave u kojoj sam si, na žalost, dopustio da me isprovociraju. Jasno je da će se uhvatiti toga, to je njihovo legitimno političko pravo, ali to neće umanjiti činjenicu da je HDZ nanizao dva poraza za redom i da će na parlamentarnim izborima doći i treći”, rekao je Beljak vezano uz kritike upućene iz HDZ-a te dodao:

“Napravili su previše propusta u zadnje četiri godine da bi ponovno dobili povjerenje naroda”, ocijenio je Beljak.

Istaknuo je i kako je vrlo licemjerno da ga prozivaju oni koji podržavaju ratne zločince i teroriste koji su radili doista velike i teške stvari.

Podsjetimo, Krešo Beljak je na Twitteru proteklog vikenda opravdavao politička ubojstva emigranata za vrijeme Jugoslavije, napisavši kako Udba nije pobila dovoljno emigranata. Također, Beljak je izjavio da su za ratove 90-ih krivi hrvatski fašisti koje Udba nije smaknula. Predsjednik HSS-a se potom ispričao nakon brojnih reakcija kojima se osuđuje njegov govor mržnje te ustvrdio da se radi o “nespretnoj izjavi”.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Narod.hr