trumpFoto: epa

Većina građana SAD-a odobrava Trumpovu privremenu zabranu ulaska izbjeglica i posjetitelja iz nekoliko bliskoistočnih i afričkih zemalja dok vlada ne osigura da sa ljudima koji dolaze iz tih zemalja ne ulaze i pojedinci koji su teroristička prijetnja građanima SAD-a.

Novi Rasmussen Reports izvršio je veliku telefonsku anketu i on-line istraživanje, te otkriva da 57% američkih birača odobravaju privremenu zabranu ulaska izbjeglica iz Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. Trideset i tri posto (33%) su protiv, a 10% ih je neodlučno.

Velika razlika od 24 posto u korist građana koji podržavaju politiku zabrane ulaska imigranata predjednika Trumpa uopće se ne može vidjeti iz mainstream medija, jer njihovi naslovi sugeriraju da je situacija obrnuta.

Ovi rezultati su se promijenili tek malo od kolovoza kada je 59% birača složio s Trumpovim pozivom za privremenu zabranu imigracije u SAD-u iz “najopasnijih i nestabilnih regija u svijetu koje imaju povijest izvoza terorizma”.

Muškarci i žene su podjednako podupiru Trumpovu politiku. Mlađi birači nešto manje podržavaju Trumpa nego njihovi stariji sugrađani, za razliku od nedavnog referenduma u Italiji gdje su upravo najmlađi birači od 20-25 godina odbili Renzijeve prijedloge.

Istraživanje na 1000 vjerojatnih birača provedeno je 25. i 26. siječnja 2017. od strane Rasmussen Reportsa. Dopuštena pogreška uzorkovanja je +/- 3 postotna boda s razinom od 95% pouzdanosti. Rad na terenu za sve ankete Rasmussen Reports je proveo Pulse Opinion Research, LLC.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr