sirija 2

SARAJEVO – Austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), austrijskim državljankama porijekom iz BiH, koje su, kako se sumnja, otišle ratovatiu Siriju.

Sabina i Samra su s roditeljima živjele u Beču, a u četvrtak 10. travnja, odletjele su sa bečkog aerodroma u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriju.

Očevi nestalih djevojčica Sabit Selimović, porijeklom iz okoline Zvornika, i Hasib Kešinović iz Brčkog, izjavili su “Dnevnom avazu” da su Sabina i Samra obiteljima ostavile pisma u kojima su potvrdile da su otišle u Siriju boriti se za islam.

Prema Selimovićevim riječima, njegova kćer je u pismu koje je pronađeno u njenim knjigama napisala: “Otišle smo na pravi put. Idemo se boriti za islam. Vidimo se u dženetu, tamo je lijepo, tamo je vječni svijet!”.

sirija 1

Kešinović ističe da je sve tako organizirano da su se oni koji su ih nagovorili da odu u Siriju, potrudili da nitko ništa ne sazna.

Samrini roditelji otkrili su da je ona prije nekoliko dana otvorila lažni Facebook profil pod imenom Safija Al Gariba.

Prema riječima Samrinog rođaka svi prijatelji na tom profilu imaju arapska imena i dominiraju fotografije na kojima su oni s oružjem.

On navodi da u kontaktu sa Samrom, jedan od njih je upozorava da se brzo odluče na odlazak i da paze da njih ne dovedu u opasnost.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Prema njegovim riječima, o svemu je obaviještena austrijska policija.
Prema pisanju lista, obje obitelji sinoć su dobile neslužbene informacije da su djevojčice prešle tursko-sirijsku granicu.

M.L./ Nezavisne.com
Foto: Thetimes.co.uk/Vice.com