viktor orban mađarska premijer fidesz

Mađarski premijer Viktor Orbán napadnut je od strane ljevičarskih medija u Njemačkoj nakon što je izrazio odbojnost prema masovnoj imigraciji kao rješenju za demografski problem.

Naime, u svom govoru na otvorenju WDR Europa foruma u Berlinu Viktor Orbán se suprotstavio suicidalnoj politici masovne imigracije u Europu. Također, dodatni razlog za napad od strane ljevičarskih medija je taj što je u svojim ranijim izjavama naveo da će njegova vlada uvesti poreznu politiku koja će ohrabriti mlade, normalne heteroseksualne Mađare da imaju više djece.

Orbán je u svom govoru rekao da “masovna imigracija nije prikladno sredstvo za rješavanje demografskih problema u Europi”.

“Povijest nam je pokazala da će civilizacija koja se ne može biološki održati, nestati”, rekao je Orbán.

Iz tog razloga Mađarska je pokrenula neke mjere ohrabrivanja mladih bračnih parova da imaju više djece. “Napravili smo novi porezni sustav koji podupire obitelji”, rekao je Orbán na Forumu.

>>> Mađarska: Skinuli zastave EU u parlamentu i bacili ih kroz prozor

Mađarski premijer također je rekao je da je očekivao “masovni otpor” protiv njegove pro-obiteljske, anti-imigracijske politike u Europi.

Tri godine ranije, na govoru pred zakladom Konrad Adenauer u Njemačkoj, Orbán je opisao svoju politiku na sljedeći način:

“Želim biti jasan: europski demografski problem je da društvo stari, a sve manje djece se rađa. Stoga u začetku nećemo moći održati naš trenutni gospodarski učinak. Zatim nećemo više moći plaćati porez. Na kraju nećemo biti ni biološki u stanju održati našu vlastitu zajednicu. To je problem koji je pred našim očima, a već dugo je poznat.

Kako imigracija nije rješenje i mađarska vlada je protiv politike masovne imigracije, mi zagovaramo obiteljsku politiku koja će omogućiti mladim ljudima da preskoče prepreke u osnivanju velikih obitelji, tako ds će mlađe generacije moći održati našu zajednicu.”

Barbara Rosenkranz, poznata politička austrijske domoljubne stranke FPÖ koja sama ima desetero djece, opisala je Orbánove komentare kao “uvjerljive i razumne”.

“Ipak, naši susjedi (Mađari) gotovo su označeni kao ‘država skitnica’ unutar EU. To znači da tkogod se zalaže za budućnost svoje zemlje, mora danas očekivati da ima neprijatelje u EU”, dodala je.

Rosenkranz je navela kako je obiteljska politika austrijske vlade puna opasnosti:

“Nema potpore tradicionalnim obiteljima. Kao uzor se reklamiraju drugi načini života. Pogled na novine i televiziju dovoljni su za shvatiti kako je imidž obitelji ismijan”, rekla je s očitim aludiranjem na Conchitu Wurst, pobjednika/cu Eurosonga poznatijeg pod imenima “Čudovište” ili “Spodoba”.

“Usporedbom Orbánovih izjava s trenutnim stanjem u Austriji postaje jasno da ovdje, kod kuće, nije promovirana politika održive obitelji”, zaključila je Rosenkranz.

Autor: Sloboda.hr/Newobserveronline