silovanje, haiti, crnci

Liberalna aktivistica Amanda Kijera otputovala je na Haiti s namjerom da dokaže da slika o tamošnjim crncima kao “divljacima” i silovateljima nisu bile točne. Međutim, Kijera je tamo brutalno silovana. Naravno, za sve je optužila bijelce i patrijarhat.

Amanda Kijera bila je na humanitarnom putovanju na Haitiju, kada ju je tamo brutalno silovao jedan Haićanin. Koincidencija u ovom slučaju u tome što je Kijera zapravo na Haiti otišla dokazati da su nasilje nad ženama na tom otoku precijenjene. Njezina namjera je bila da popravi medijsku sliku o tamošnjim muškarcima kao “divljacima” i silovateljima. Međutim, njezina misija se pretvoila u noćnu moru kada ju je brutalno silovao jedan od muškaraca za čiju se bolju medijsku sliku ona došla boriti.

“Iskustvo je bilo gore nego što sam mogla podnijeti”, napisala je Kijera o incidentu. “Uvjeravala sam ga da poštuje moju posvećenost Haitiju, njega kao brata u zajedničkoj borbi za kraj našeg zajedničkog ugnjetavanja. Nije mu bilo stalo.”

Prema riječima ove liberalne aktivistice, na koncu se prestala opirati, tvrdeći da nije ništa mogla učiniti kako bi spriječila da ju Haićanin siluje, i to više puta.

Nakon tragičnog iskustva, krivicu za ovaj čin je adresirala u neočekivanom smjeru. “Žene nisu izvor njihovih ugnjetavanja. Izvor su ugnjetavajuće politike i još uvijek neodređeni bijeli patrijarhat koji još uvijek dominira globalnom pozornicom”, tvrdi Kijera.

Na kraju je Kijera iznijela suludu tvrdnju da ovisnost o bijelcima uzrokuje da crnci djeluju protiv njih. Time aludira da je to bio razlog njezinog napada.

Izvor: Sloboda.hr/Thegatewaypundit.com