trump, cnnFoto: Snimka zaslona

Predsjednik Donald Trump nastavio je sukob na CNN-om koji je počeo još davno prije nego što je izabran za predsjednika SAD-a. Ta nekoć ugledna televizijska kuća pokazala se više nego pristranom u predizbornoj kampanji stajući otvoreno protiv Donalda Trumpa na stranu Hillary Clinton.

Nastavak višemjesečnog sukoba nastavio se na konferenciji za novinare u Bijeloj kući u četvrtak.

U razgovoru s novinarom Jimom Acostom sa CNN-a, Trump je rekao da mijenja opis CNN-a i njihove TV mreže od širitelja “lažnih vijesti” (fake news) do širitelja “vrlo lažnih vijesti” (very fake news).

“To su istinite vijesti, gospodine predsjedniče, istinite vijesti”, odgovorio je novinar CNN-a.

Trump je rekao da je ton i način komunikacije koji dolazi sa CNN-a „pun mržnje, zaista pun mržnje“, na što je novinar CNN-a odgovorio da on ne mrzi Trumpa. Novinar se odmah zatim pozvao na prvi amandman Ustava SAD-a, tvrdeći da kada netko tvrdi da CNN širi „lažne vijesti potkopava povjerenje u prvi amandman.“

Trump je odmah replicirao pred svim okupljenim novinarima skrećući pozornost na CNN-ovu emisiju koju vodi Don Lemon, iako ga nije imenom apostrofirao. Rekao je da je ta emisija „uvijek ekskluzivno protiv Trumpa, te da u toj emisiji samo izlazi mržnja i otrov“.

Dodao je da CNN više nije poštovan od strane američkog naroda, osobito kod Trumpovih glasača.

Treba podsjetiti da je sa CNN-a posljednjih godina otišlo dosta uglednih novinara kao Amber Lyon (novinarka tri puta nagrađivana Emmyem) koja je CNN optužila da kreira političku stvarnost u suradnji sa američkom i drugim vladama, optužujući za prešućivanje ili lažiranje vijesti iz Bahreina 2011.

Naupečatljiviji odlazak sa CNN-a bio je njihove zvijezde Larryja Kinga koji je nakon 25 godina otišao na Russia Today tvrdeći da tu može slobodnije raditi svoj posao.


Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr