Kod Milorada Arsenića (71) iz Pakraca, koji je u srijedu u 9.19 sati bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju, policija je pronašla još jednu ručnu bombu M-75, osigurač bombe, lovačku pušku i 56 komada streljiva za koje nije imao dozvolu, javlja MojPortal.

Milorad Arsenić iz Pakraca u srijedu je u 9.19 sati u Ulici Jana Žiške iz svoje kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su se u tom trenutku nalazili ispred njegove kuće.

Bio je životno ugrožen

Najteže je stradao 52-godišnji Darko M. kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu te u srijedu transportiran u KBC Zagreb gdje mu liječnici spasili život. Dio medija prenosi da je još uvijek životno ugrožen operiran mu je trbuh, glava još nije, a trenutno se nalazi na respiratoru. Rade se dodatne pretrage da se vidi kako će se stanje razvijati.

>> Frano Čirko srpskoj novinarki objasnio što za Hrvate znači “Za dom spremni” (VIDEO)

Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb,  jutros je na HRT-u izjavio da je Darko M. sinoć  operiran u KBC Zagreb te da  životno ugrožen.

“Sinoć je hitno operiran, nakon stabilizacije. Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama. Sinoć je operiran. Jutros sam se čuo s docentom Željkom Jelinčićem koji ga je i operirao i koji mi je rekao da je jutros stabilan. Uskoro očekujemo i buđenje pacijenta.

Ozlijede glave nisu tako ozbiljne da bi bio životno ugrožen. On je stabilno i mi očekujemo da će biti sve bolje i bolje. Čekamo buđenje da vidimo kakvi su eventualno neurološki problemi zbog ozljede glave” rekao je Ćorušić.

Drugi radnik pun je gelera i pukao mu je bubnjić, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po cijelom tijelu.

Dvojica radnika stabilno

– Dva radnika HEP-a koji su kod nas su stabilno, jedan od njih danas ide na konzilijirani pregled kod maksilofacijalnog kirurga u bolnicu u Požegi, a drugi ostaje kod nas. Obojica su izvan životne opasnosti – rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

Policija je izvjestila kako je u eksploziji oštećeno teretno vozilo u vlasništvu HEP-a, obiteljska kuća u vlasništvu 46-godišnjaka i 74- godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak i pronašli osigurač bombe, još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva.

Zaradio niz prijava

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Miloradom Arseniać z Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku.

Izvor: Sloboda.hr/Mojportal.hr