Marko Andrić, pročelnik riječke stanice HGSS-a, opisao je što se događalo u nedjelju prilikom nasilnog napada na Platku.

“Još uvijek sam u šoku. Na kraju svih aktivnosti tog dana, uključujući dežurstvo na skijalištu i jednu akciju spašavanja zalutalih planinarki nedaleko od Platka, opuštali smo se u kafiću. Bila je odlična atmosfera, kad smo nešto prije 20 sati primijetili automobil kako drifta na skijalištu nedaleko od tog kafića. Vidjeli smo da se zaglavio i da ga vozač i putnici pokušavaju izvući iz snijega, a ubrzo smo prestali razmišljati o tome”, rekao je Andrić.

“Oko 20 sati je jedan naš kolega s djevojkom krenuo kući, te smo primijetili da je napadnut. Istrčali smo i pokušali ih razdvojiti”, rekao je i dodao kako je vidio da tog HGSS-ovca udara jedan od mladića iz automobila, a nakon pokušaja da se pridigne udara ga brutalno u glavu pa se onesvijestio.

“Nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je taj kolega dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao, na moje oči. Ne znam koji točno mladić ga je udario. Nakon što je pao, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od mladića zadao brutalni udarac u glavu. Mi smo mu izvadili jezik i stavili ga na bok, sve ono za što smo obučeni. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju

Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani.

Moj poznanik je pokušao rastaviti sve, u cijelom metežu se pojavilo desetak ljudi. Svi iz lokala su htjeli pomoći. Ne znam kako je došlo do drugih ozljeda, a nakon što sam vidio kako je kolega završio samo sam se posvetio tome da nazovem pomoć. Nažalost kolega još nije oporavljen. Na relaciji je kuća-bolnica. Čuo sam se s njim i rekao je da doma leži, ima vrtoglavice i da ide doktoru.

Apsurd u cijeloj priči je da čovjek koji je ozlijeđen, dva sata ranije je spasio dvije izgubljene planinarke. Nije mi mogao previše reći o tome zašto je došlo do svega toga jer ima bolove u glavi i ne može gledati u ekran dugo”, rekao je Andrić novinarima.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/N1
Foto: čitatelj RI portala/screenshot