Nekoliko uzastopnih nesreća na gradskoj autocesti u Berlinu u utorak navečer vjerojatno je bilo politički motivirano, prenosi Fenix Magazin.

Naime, u utorak oko 18:35 sati, 30-godišnji Iračanin izazvao je kaos na autocesti. Muškarac je uzrokovao tri nesreće na autocesti A100 uzastopce u Wilmersdorfu, Schönebergu i Tempelhofu. Policija pretpostavlja da je namjerno počinio sve nesreće. Ukupno je šest ljudi ozlijeđeno, od kojih troje teško.

U Alboinstrasse je sa svojom crnom Opel Astrom udario dvojicu motociklista, teško ih ozlijedivši. Zatim je zaustavio svoj automobil, izašao i povikao “Allahu akbar”. Potom je, prema informacijama BILD-a, stavio metalnu kutiju na krov svog automobila i rekao: “Nitko se ne smije približavati, inače ćete svi umrijeti.”

Upozorena policija uspjela je svladati 30-godišnjaka i uhititi ga. Autocesta je bila uglavnom zatvorena. Stručnjaci za eksploziv pregledali su metalnu kutiju.

Navodno je u njoj pronađen samo alat . Još jedna kutija u prtljažniku otvorena je mlazom vode pod visokim pritiskom oko 22.30 sati. Tragovi eksploziva, kako se u početku sumnjalo, nisu pronađeni u automobilu.

Državna sigurnost istražuje je li Iračanin, koji se činio psihički nestabilnim, povezan s islamističkom organizacijom.

U dvije druge nesreće koje je muškarac izazvao, vozač skutera morao je biti reanimiran na Innsbrucker Platzu. Osim toga, prema podacima BILD-a, na području Detmolder Straße pregazio je motociklista.

Autocesta A100 je morala biti zatvorena u oba smjera nekoliko sati.

Video možete pogledati OVDJE.

Izvor: Sloboda.hr/Fenix-magazin.de/Bild.de