Saverio-Bellante-and-Tom-OGorman1

Ponoćna igra šaha završila je šokantno tragično nakon što je Saverio Bellante (desno) brutalno ubio svog stanodavca Toma O’Gormana (lijevo) i navodno mu razrezao prsa prije nego što je pokušao pojesti srce svoje žrtve, kako prenosi Shockingtimes. Ovo ubojstvo jedno je od najgorih u irskoj povijesti. Pronađeni su deseci teških ubodnih rana na žrtvinoj glavi i prsima.

Prizor na koji je naišla policija bio je toliko šokantan da su dva dužnosnika morala biti poslana na psihičku terapiju. Ubojica Bellante sam je pozvao policiju i prijavio ubojstvo. Policiji je rekao da je svom stanodavcu razrezao prsa i pokušao pojesti njegovo srce nakon što je došlo do spora oko šahovskog poteza za vrijeme igre. Bellante se trenutno nalazi u zatvoru Cloverhill u Dublinu i čeka sljedeće pojavljivanje pred sudom u petak, do kada će proći psihijatrijsku provjeru.

Saverio Bellante bio je podstanar kod O’Gormana samo nekoliko mjeseci. Posljednje dvije godine radio je u Dublinu u farmaceutskoj tvrtki, nakon što je napustio svoj ​​dom u Palermu na talijanskom otoku Siciliji. O’Gorman je radio kao novinar, a posljednjih deset godina služio je i kao ministrant jedne dublinske crkve.