hsp as pero ćorić karamarko

Nakon što je glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević premijeru Tihomiru Oreškoviću jutros prenio stav HDZ-a da se kreće u njegov opoziv, u Saboru je iza 11 sati započela zajednička sjednica klubova zastupnika Domoljubne koalicije.

U Sabor je nakon 10 sati stigao i predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Ivan Šuker te nekoliko HDZ-ovih zastupnika, a pristigli su i šef BUZ-a Milivoj Špika, predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš te saborski zastupnik te stranke Pero Ćorić. Oko 11 stigli su i HDZ-ovi zastupnici, a nakon press konferencije u Saboru se pojavio i predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, koji će zastupnicima pojasniti zašto traži opoziv premijera.

HDZ-ovci nisu bili raspoloženi za komentare, no na novinarska pitanja prije Karamarkove press konferencije odgovarao je čelnik HSP AS-a Pero Ćorić. “Mi ćemo podržati opoziv. Predsjednik stranke Tepeš, zastupnik Ivan Kirin i ja potpisat ćemo taj zahtjev za opoziv iz vrlo jasnih razloga – gospodin Orešković je pobrkao lončiće”, rekao je Ćorić u javljanju za Novu TV.

“Prije neki dan je Orešković rekao na press konferenciji da on odgovara narodu i Bogu. Narodu odgovaramo mi koji smo izabrani na listama, a on odgovara nama. Nama je gospodin Karamarko predstavio Oreškovića i rekao da u njega vjeruje. On odgovara samo nama”, rekao je Ćorić, dodavši da se Orešković našao u “neobranom grožđu”.

Uvjeren je da će biti dovoljno ruku za pokretanje opoziva Oreškovića, ali i dovoljno ruku i za sam opoziv. “Vjerujem da će doći i do opoziva gospodina Karamarka, no mi o tome ne brinemo. Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović mi i dalje smatramo ikonom desnice i moralnom vertikalom”, kazao je Ćorić.

Kazao je da izlaz za sada nije da se Karamarko povuče. “Ako ne dođe do njegova opoziva, mislimo da on ima, narodnim rječnikom, pravo prvokupa. On je bio na izborima, mi smo ga prezentirali široj javnosti kao kandidata za premijera i mislim da on treba biti kandidat. Ako dođe do opoziva, sjest ćemo i mislim da netko iz HDZ-a treba biti kandidat za premijera”, rekao je Ćorić.

>>> Pero Ćorić (HSP-AS): Ostajemo uz vođu Karamarka, nećemo ga izdati!

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: Dnevnik.hr