pero ćorić hsp as karamarko

– Most je kontradiktoran. Oni su politička fikcija: nemaju ni odgovornosti, ni stranačke stege. Mi ostajemo uz našeg vođu Tomislava Karamarka – odgovorio je Pero Ćorić iz HSP AS, HDZ-ovog najvjernijeg koalicijskog partnera na pitanje kako će se postaviti ako Most ode do kraja u podršci opozivu potpredsjednika Vlade, donosi Jutarnji list.

– Ostajemo uz vođu Karamarka. Nismo nikad nikoga izdali, pa nećemo ni njega. Uvjeren sam da Most trenutno nema snage za nove izbore, predosjećam da bi mogli ići na preslagivanje s ljevicom – prognozira Ćorić.

Ljuti ga jer šef HDZ Karamarko žešće ne reagira na prozivke iz Mosta.

– Smiješno mi je da je Božo Petrov daje ultimatum Tomislavu Karamarku. Zaista mi je to smiješno. Pravi se veći katolik od samog Pape. Osobno sam za nove izbore. I da sam Karamarko, vođa, ne bi više podnosio uvrede i poniženja. On ima obvezu zaštiti interese Domoljubne koalicije – dodaje Ćorić.

Smatra da “politiku vode ljudi koji govore tko je kome ukrao jaje”.

– Mi Karamarka držimo za vođu. Ne smije nikako pristati na ultimatum iz Mosta da se povuče s mjesta potpredsjednika Vlade, bio bi to preveliki ustupak. Pa i Vrdoljakova žena posluje s HEP-om. No, mi smo osvojili vlast i šutimo. Vođa Karamarko treba preći u kontra napad i otvoriti Pandorinu kutiju. A ne da Most na mala vrata dovlači tripartitnu Vladu, i da postkomunistički kadrovi vladaju. Čekamo da vođa povuče slijedeći potez i zaustavi daljnju degradaciju sebe i svih nas – poručuje mu Ćorić koji nije zadovoljan ni s potezima premijera Tihomira Oreškovića.

– Vidjeli smo se na klubu kad je rekao da polaže račune Bogu i narodu. E, to mu ne pije vodu, jer mi smo ga postavili, a narod je glasao za našu koaliciju, stoga očekujemo da polaže račune nama – poručuje mu Ćorić.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr
Foto: fah