hillary clinton trumpFoto: Reuters

U prvom javnom istupu nakon prošlotjednog govora kojim je priznala izborni poraz, Hillary Clinton je u srijedu navečer ponovila kako je duboko razočarana debaklom koji joj je možda zapečatio političku karijeru. Na jednom skupu u Washingtonu opisala je kako se osjećala kada je spoznala da ju je pobijedio Donald Trump.

“Htjela sam se zatvoriti u kuću i nikada više iz nje ne izaći”, kazala je Clinton priznajući da joj nije bilo lako izaći za govornicu.

“U nekoliko navrata prošlog tjedna htjela sam se sklupčati, uzeti neku dobru knjigu i ne izlaziti iz kuće. Znam da su mnogi od vas razočarani rezultatom izbora. I ja sam, ne mogu vam reći koliko”, izjavila je.

“Znam da ovo nije lako. Znam da su se proteklih tjedan dana mnogi pitali je li Amerika država kakvu smo poznavali. Podjele koje su ovi izbori razotkrili su dubinske, ali molim vas, čujte što ću vam reći. Za Ameriku se vrijedi boriti, za našu djecu se vrijedi boriti. Vjerujte u našu zemlju, borite se za naše vrijednosti i nikada, baš nikada nemojte odustati”, poručila je vidno iscrpljena Clinton.

Nakon govora kojim je priznala poraz, ona se nije pojavljivala na javnim događajima, iako je snimljena na nekoliko lokacija. Procurio je jedino sadržaj jednog njezina telefonskog razgovora u kojem je za svoj poraz glavnim krivcem proglasila šefa FBI-ja Jamesa Comeyja, koji je u samoj završnici kampanje protivno običaju imao potrebu javnost obavijestiti da provjerava ima li temelja za ponovno otvaranje istrage protiv nje u slučaju privatnog email servera kojim se koristila kao državna tajnica.


Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr