hamilton

Lewis Hamilton otkrio je kako je s devet godina vozio u karting utrci u kojoj je poginuo jedan njegov kolega, a Bianchijevu nesreću priznaje neće biti lako izbaciti iz misli, no smatra da bi Jules htio da se prvenstvo normalno nastavi ovaj vikend.

Formula 1 nastavila je dalje manje od tjedan dana nakon teške nesreće Julesa Bianchija na Suzuki. U Sočiju se ovaj vikend održava nova utrka, no misli vozača i dalje su uz 25-godišnjeg Francuza koji se nalazi u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege u bolnici Mie. Svi sudionici elitnog automobilističkog natjecanja, kao i F1 fanovi, žele Julesu sve najbolje i što brži oporavak koji će nedvojbeno biti težak.

Nažalost, ovakva situacija nije strana njegovim kolegama. Svatko je sudjelovao u barem pokojoj utrci s teškim posljedicama.

>>> Alonso: Deset centimetara me dijelilo od smrti! (VIDEO)

“Kad sam imao devet, vidio sam mladog vozača kako umire dok smo vozili karting utrku. I sad se mogu sjetiti kako smo stajati sa strane s našim trkaćim kombinezonima prije utrke, smijali se i zezali. A onda sam mu morao na sporovod”, otkrio je Lewis Hamilton kojeg je kao i sve druge jako pogodila nesreća Julesa Bianchija, donosi tportal. Ipak, vjeruje da bi vozač Marussije htio da se prvenstvo normalno nastavi ovaj vikend.

“On je duhom ovdje s nama”, kaže F1 prvak iz 2008. godine koji je dodao da ga ova tragična priča iz Suzuke nije pokolebala i da nema namjere prestati se utrkivati.