Schumacher Todt

Predsjednik FIA-e te bivši ravnatelj Ferrarija Jean Todt otkrio je kako često odlazi u posjet Michaelu Schumacheru te ustvrdio kako se njemački šampion još uvijek bori za svoje ozdravljenje…

Podsjetimo, prije gotovo dvije godine sedmerostruki F1 prvak doživio je nesreću na skijanju u francuskom Meribelu, prilikom koje je teško ozlijedio glavu i završio u komi.

Schumacher je bio u kritičnom stanju u bolnici u Grenobleu dugo vremena, cijeli svijet je pratio njegovu borbu za život, no nakon što je prebačen u kliniku na rehabilitaciju te kasnije u svoj dom u Švicarsku, službenih informacija više gotovo i nema. Prema neslužbenima, Michael je bez sposobnosti govora i kretanja, s limitiranim stanjem svjesnosti, a izgubio je mnogo kilograma.

Ovaj vikend u Meksiku tijekom F1 vikenda o njemu je progovorio prvi čovjek FIA-e te bivši ravnatelj Ferrarija, s kojim je Schumi u duetu osvojio pet titula F1 prvaka.

“Često ga viđam i Michael se još uvijek bori”, rekao je Jean Todt pa dodao:

“On mi je bliski prijatelj, blizak sam i s njegovom obitelji. Moramo mu dopustiti da se nastavi boriti, zajedno s obitelji.”

Todt je također ustvrdio kako ga je Hamiltonovo osvajanje treće krune podsjetilo na Michaela te kako ponekad svi zaboravljamo što je ostvario u Formuli 1, a to je sedam titula prvaka, 91 pobjeda, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja.

Izvor: tportal