michael schumacher

Odvjetnik obitelji Schumacher Felix Damm otkrio je zašto bližnji legendardnog njemačkog vozača ne otkrivaju detalje o zdravstvenom stanju sedmostrukog svjetskog prvaka u F1.

Schumacher se oporavlja od teške ozljede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. prosinca 2013. godine. On je bio jedno vreme u induciranoj komi u bolnici u Grenobleu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švicarskoj. Sportski svijet s nestrpljenjem iščekuje vijesti, ali svaka informacija koja se pojavi u medijima, učas je demantirana od strane familije.

“Michael je uvek imao jasnu liniju između javnog i privatnog života čak i prije teške nesreće. Sama nesreća je dio povijesti i može se o tome izvještavati, ali ne i kada počne oporavak”, rekao je Damm i nastavio: “Mogu razumjeti da postoje ljudi koji su ozbiljno zainteresirani oko njegovog oporavka. Međutim, s druge strane morate razumjeti da se on više ne natječe i ima pravo na privatnost. Ne možete dokazati kako bi priopćenjem odgovorili na sva otvorena pitanja. Umjesto toga, svaka izjava bi povlačila nova pitanja”.

Oporavak slavnog vozača ide dosta sporo, a prije nekoliko tjedana magazin “Bunte” je objavio da je Schumacher konačno prohodao i da može podići jednu ruku. Međutim, glasnogovornica Sabine Kem je sve demantirala i najavila tužbu protiv magazina.

U moru informacija pojavila se i vijest koju je prenio Bild da Michael diše bez pomoći aparata i otvara oči. “Schumi može samostalno disati i otvarati oči. Povremeno pokazuje da sve razumije, ali ne može pričati, hodati i samostalno se hraniti”, naveo je Bild.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji/Bild