Šef Klinke za infektologiju splitskog KBC-a Ivo Ivić za N1 je progovorio o stanju u bolnici. U ponedjeljak su u KBC-u Split imali rekordni broj hospitaliziranih zbog koronavirusa.

“U ponedjeljak smo imali 224 bolesnika, nikad više. Njih 42 bilo je na respiratoru. Prema bolnici teče rijeka teško bolesnih staraca koji se nisu cijepili. Gledam prirodnu selekciju na djelu”, kaže i dodaje:

“Uz 45% cijepljenih odraslih, nepridržavanje nikakvih protuepidemijskih mjera i omikron, ovo je rezultat”.

>>> Gordan Lauc: Ove su zemlje bespogovorno slušale “stručnjake” i uvele oštre mjere

Inače, u Splitsko-dalmatinskoj županiji u ponedjeljak su zabilježena 53 nova slučaja zaraze. Preminule su tri žene.

Na društvenim mrežama razvilase zanimljiva rasprava u kojoj je sudjelovao i Gordan Lauc.

”Kako objasniti da bolnica u Splitu ima jako puno zaraženih, a Dubrovnik, Zadar i Šibenik nemaju. Je li netko možda usporedio datume hospitalizacije i datume pozitivnog testa. Možda im virus u bolnice unose cijepljeni djelatnici koje zahvaljujući covid-potvrdama ne testiraju. Rezultati testiranja cijepljenih zdravstvenih radnika nikada nisu objavljeni. To bi možda bio zanimljiv zadatak za istraživačko novinarstvo.”, istaknuo je Lauc.

Alen Mihečić pokušao je objasniti Laucu o čemu je riječ.

“Mislim da je mentalitet takav, a na sreću, poznajem puno Splićana. Dišpet je to. Ide se u Hercegovinu, druže se, ne boje se “stožera” lijepo vrijeme pa su više van kuće. Neka se oporave i sve dobro. A neka sami brinu o starijima.Da napomenem , cjepio sam se dva puta i nakom mjesec dana dobio koronu. Brat moj koji se nije cijepio, par dana poslije obolio. Ima iste ili blaže simptome.Naravno, bolest su donijela djeca iz škole”, napisao je Mihečić.

>>> Lauc oštro poručio Đikiću i Čičin-Šainu: “Ako želite oprost, morate nam objasniti neke stvari!”

Na to se nadovezao Ivan Srdelić.

“Evo i ja, u uzem okruzenju znam za dva slucaja koji u obitelji trenutno imaju koronu ( svi odrasli 2 i tri puta cijepljeni) , a neki setaju i rade jer nemaju simptome? Navodno zasticeni. Nakon par dana i oni zarazeni?? Nisu ljudi krivi. Slusaju stozer. Idu se testirati samo kad imaju simptome. I onda hajka na necijepljene i preboljele kao glavne krivce za sirenje virusa. Ovi drugi navodno sigurni i tako se ponasaju. Nazalost i jedni i drugi smo u istoj kasi, a odgovorni ,skrivajuci svoju nesposobnost i neznanje, kroz rezimske medije zavadaju narod koji se podijelio i smazraju one druge za iskljucive krivce za ovo sto nam se dogada”, napisao je Srdelić.

Gordan Lauc je zatim objavio i post:

“Prije dva tjedna ministar Beroš je rekao da preliminarni rezultati pokazuju da i među cijepljenim zdravstvenim radnicima ima zaraženih. Jesmo li u međuvremenu uspjeli podijeliti broj zaraženih s brojem testiranih pa da znamo koliko je to često?

To ne bi trebalo biti previše opsežan matematički zadatak i u dva tjedna je to valjda bilo moguće izračunati. Kad bismo saznali taj broj vidjeli bismo koliko su nam učinkovite covid-potvrde i jesu li možda upravo covid-potvrde u zdravstvu uzrok toga što jedna bolnica u Hrvatskoj ima velik porast broja zaraženih pacijenata.

(A to je razmjerno jednostavno čak i provjeriti. Samo treba za pojedinačne pacijente usporediti datum hospitalizacije i datum pozitivnog PCR testa)”, napisao je Lauc.

Klikni LIKE ako si za ukidanje svih COVID mjera!

Izvor: Sloboda.hr/Facebook/Teleskop.hr