Znanstenik dr. Gordan Lauc ističe da su takozvani “tvrdolinijaški” znanstvenici počeli mijenjati retoriku. Iako ih nije izrijekom spomenuo, očito je mislio na Ivana Đikića, Luku Čičin-Šaina i slične koje svakodnevno viđamo u medija.

>>> Gordan Lauc: Ove su zemlje bespogovorno slušale “stručnjake” i uvele oštre mjere

“Val širenja omikrona je u padu u velikom broju zemalja, a postoje naznake da im se pridružuje i Hrvatska. Mediji masovno mijenjaju retoriku, a s velikim čuđenjem čitam da su jučer i dva najveća znanstvena zastrašitelja vrlo smireno govorili. To je jako dobro, jer je pandemijski marketing i dalje vrlo jak i neke zemlje čak uvode potpuno besmislene obaveze cijepljenja (cjepivom protiv wuhanskog soja koji ne postoji od proljeća 2020), ili proširuju upotrebu opasnih i štetnih covid-potvrda”, smatra Lauc.

O kojim se točno znanstvenicima radi slikovito je na svom Facebook profilu objavio analitičar Nenad Bakić:

“Jeste i vi konfuzni s ovima što zastrašuju po Hrvatskoj iz svojih fotelja po Njemačkoj? Kad im ne upali, okreću kaput… (zadnja objava je današnja)”, napisao je Bakić.

Klikni LIKE ako si za ukidanje svih COVID mjera!

>>> LUKA ČIČIN-ŠAIN KONAČNO PRIZNAO: Omikron je puno slabiji od delte. Evo koliko zaraženih završi u bolnici

“Predlažem nekom pametnijem mediju emisiju / temu: ‘REKLI SU PRIJE 7 I PRIJE 30 DANA’. I onda citirati Čičin-Šaina, Đikića, Trampuža, Trobonjače… Oni bi to nazvali govor mržnje, ali nema veze. Bilo bi jako popularno, smatra Bakić te nastavlja: “Ne zaboravite tko je zastrašivao hrvatsku javnost! Ova dva bisera su prije 15 dana zastrašivali ljude i prognozirali 50.000 hospitaliziranih u 4 tjedna (bit će promašaj 12 PUTA, ili 1200%). Ovaj iz Njemačke se rastrčao na sve medije zahtijevati TVRDI LOCKDOWN. Strašno, eto to je znanost. Ja sam u prognostički jako teškom 4 valu savršeno prognozirao hospitalizacije (razlika 17% – praktički ništa, a i to je zbog internih rehospitalizacija koje su se mogle spriječiti), pa su se ova dvojica u grupama mržnje sprdala. Sada promašaj 1200%?!”, zaključuje Bakić.

Izvor: Sloboda.hr/Facebook/Paraf.hr