general glasnović lustracijaFoto: Damir Senčar

Željko Glasnović, hrvatski general, heroj Domovinskog rata i ponovno izabrani saborski zastupnik za Direktno.hr prokomentirao je pobjedu republikanskog kandidata Donalda Trumpa na izborima u SAD-u.

Ova pobjeda kod Glasnovića, koji je dobar dio života kao imigrant i sam proveo na sjevernoameričkom kontinentu, izazvala je pravo oduševljenje:

“Trumpova pobjeda je pravi lijek za globalni pošast političke korektnosti i melem za anacionalne ateističke lijevo-liberalne gmizavce”, rekao je hrvatski general i dodao kako je pobjeda Donalda Trumpa ujedno i poruka Hrvatskoj, ali i Europi.

“To je podsjetnik Hrvatskoj da još nismo izgradili nacionalnu državu. Ovo je i poruka Europi da se ne treba bojati izgradnje nacionalnih država koje su temeljene na Deset Božjih zapovijedi”, poručio je Glasnović.

Na upit kakve promjene vrlo brzo možemo očekivati u svijetu, u Europi i na Balkanu, posebice što se tiče politike prema migrantima, Glasnović je odgovorio:

“Ljudi kao Trump su izgrađivali SAD koje su postale oaza za emigrante koji bježe iz disfunkcionalnih država u Južnoj i Srednoj Americi. Ovdje mislim na zemlje južno od Meksika do Venezuele. Ako val ekonomskih izbjeglica iz tih zemalja nije pod kontrolom, oni mogu biti faktor destabilizacije. Isto tako, ovaj val migranata s Blistog istoka koji kreće prema Njemačkoj i sjevernoj Europi može biti faktor destabilizacije za Europsku uniju”, zaključio je Željko Glasnović.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr