Politička stranka mladih Generacija obnove u subotu je održala prosvjedni performans povodom dolaska Angele Merkel na predizborni skup HDZ-a.

“Angela Merkel je najodgovornija osoba za izazivanje migrantske krize zbog koje se Hrvatska danas suočava s najvećom sigurnosnom krizom od Domovinskog rata. Kao takva, nije dobrodošla u Hrvatsku. Tragično je da u isto vrijeme dok ilegalni migranti tumaraju hrvatskim teritorijem i uništavaju imovinu naših građana, Andrej Plenković izabire baš Angelu Merkel za glavnu zvijezdu jučerašnjeg skupa”, poručili su iz Generacije obnove.

Na prosvjedu su članovi Generacije obnove nosili transparente s natpisima “Europa gori, a Merkel se češlja”, “Mutti Multikulti”, “Nicht willkommen in Kroatien i “Majka svih problema”.

Članovi HDZ-a im izrazili potporu

Zanimljivo je da, iako je Angela Merkel došla na predizborni skup HDZ-a, mnogobrojni članovi HDZ-a su tijekom prosvjeda prilazili članovima Generacije obnove, izrazili im potporu i suglasje s njihovim stavovima te ukazali na mnogobroje pukotine vladajućeg režima.

Na HDZ-ovom skupu njemačka kancelarka Angela Merkel doživjela je prave ovacije nakon izjave da “nacionalizam pokušava uništiti Europu”, a da samo Europska unija može garantirati mir na starom kontitentu. “Europa je projekt slobode i moramo raditi da svi imaju ista prava i da očuvamo mir i slobodu”, rekla je Merkel.

“U Njemačkoj živi 100.000 Hrvata i oni su most suradnje naše dvije zemlje, ali mora se raditi i na tome da svi u Hrvatskoj imaju blagostanje”, rekla je Merkel i pohvalila Manfreda Webera kao jakog Europljana koji također želi da svi u Europi imaju blagostanje. “Sljedeće godine Hrvatska će predsjedati Europskom unijom i naš Andrej Plenković će u isto vrijeme biti jedan od jakih predsjedatelja i surađivati s Weberom koji će biti predsjednik Europske komisije za dobrobit svih članica”, kazala je Merkel burno pozdravljena od hadezeovaca. Na kraju izlaganja pozvala je na hrvatskom jeziku građane da izađu na izbore i podrže EPP i HDZ, Plenkovića, Webera i Karla Resslera.

Izvor: Sloboda.hr