Pogledajte dobro ovaj osmjeh na licu Dubravke Šuice. Nije to osmjeh uz misao: “Napravila sam nešto korisno za svoj narod i državu.” To je osmjeh koji kaže: “Napravila sam nešto važno za svoju karijeru, a moj narod i državu – ko’ ih j*be.”

Da, Dubravka Šuica javno se hvali kako je kao potpredsjednica Europske komisije sudjelovala u usvajanju zaključka o promjeni temeljnog ugovora EU, po kojemu će se državama članicama ukinuti pravo veta na sve ključne odluke EU, poput onih sigurnosnih i vanjskopolitičkih.

Tim ukidanjem još jednog dijela suvereniteta nacionalnih država, bili bismo sve bliži stvaranju Europskih Sjedinjenih Država, gdje bi Hrvatska bila beznačajna općina na periferiji, koja, kao i sada, prvenstveno služi kao izvor radne snage za zemlje jezgre EU.

Da stvar bude još gora, Šuica i briselski birokrati ovu reformu predstavljaju kao “prijedlog građana”. K’o fol, građani Europske unije su se okupili i odlučili: “Ajmo malo ukinuti pravo država na veto.” Pa, koliko naivan moraš biti da zaista u to povjeruješ??

Zapravo, koliko pokvaren moraš biti da zaista ovu reformu predstavljaš kao “prijedlog građana”? Građani su, eto, sasvim slučajno predložili reformu kojom bi države jezgre EU mogle odlučivati o najvažnijim pitanjima, bez opasnosti da ih u tome sputavaju zemlje-disidenti poput Poljske i Mađarske.

Dubravka, loše su ti bajke.

Autor: Frano Čirko