furio radin hasanbegovićFoto: fah

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin rekao je u četvrtak da neće podržati Vladu u kojoj bi bio dr. Zlatko Hasanbegović te kako na sastanku predstavnika nacionalnih manjina s HDZ-ovim čelnicima nije bilo riječi o kadrovskim pitanjima.

“Na to pitanje odgovorio sam stotinu puta i ostajem pri tome. Što se mene tiče, to ne dolazi u obzir”, rekao je Radin nakon sastanka predstavnika nacionalnih manjina s HDZ-om odgovarajući na pitanje novinara je li spreman dati svoj potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao mandataru buduće Vlade bude li u njoj dr. Zlatko Hasanbegović. Istaknuo je i da na današnjem sastanku uopće nije bilo razgovora o kadrovskim pitanjima.

Radin je ponovio da je prije “dao jasan signal” što misli o tome te kako nije promijenio mišljenje.

Radin je prije za medije izjavio kako Hasanbegović “čini da jedna Vlada prestaje biti Vlada desnog centra, a postaje Vlada desnice” te da s takvom Vladom neće surađivati.

Na novinarsko pitanje što ako da svoj potpis za novu Vladu, a nakon toga dozna da će Hasanbegović biti ministar kulture, Radin je odgovorio kako u to ne vjeruje. “Potpisi i glasovi su dvije različite stvari”, poručio je. Dodao je da su na današnjem sastanku s HDZ-om “došli do općeg sporazuma koji su uglavnom završili, a pojedinačne sporazume sa svakom nacionalnom manjinom nisu još niti dotaknuli”.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr