germanwings

Putnica Germanwingsa pohvalila je jednog pilota dana nakon nesreće.

Putnici Britti Englisch nije bilo svejedno kada se dana nakon stravične nesreće Germanwingsova Airbusa A320 ukrcala u zrakoplov iste kompanije. Znajući da je nesreću najvjerojatnije skrivio kopilot Andreas Lubitz, osjećaji su joj bili pomiješani i nisu joj dopuštali da se potpuno oslobodi straha, piše Fox59, a prenosi Večernji.

No, onda se dogodilo nešto posve neočekivano. Pilot zrakoplova u kojem je sjedila Englisch je osobno pozdravio svakog putnika koji se ukrcavao, a kada su se svi smjestili izašao je iz kabine i svima se obratio. Sve ih je pozdravio te im poručio da razloga za strah i zabrinutost nemaju. Rekao je da su i on i posada također imali pomiješane osjećaje kad su čuli što se dogodilo, ali da su svi na ovaj let ušli dobrovoljno te kako svi imaju obitelji i djecu kojoj se nakon radnog dan žele sigurno vratiti. Putnici su u tišini slušali pilotove riječi, a kada je izgovorio posljednju rečenicu, zrakoplovom se prolomio pljesak.

Englisch je o svemu izvijestila na svojoj Facebook-stranici, a post je podijeljen više od 19.000 puta.

>>> OTKRIĆE BIVŠE DJEVOJKE KOPILOTA: “Rekao mi je da će jednog dana učiniti nešto po čemu će ga svi pamtiti i znati za njega”

Gestern morgen um 8:40 h stieg ich mit gemischten Gefühlen in einen Germanwings Flug von Hamburg nach Köln. Doch dann…

Posted by Britta Englisch on 25. ožujka 2015