Dragan Markovina, šef novoosnovane ekstremističke stranke Nova ljevica, već je široj javnosti postao poznat po svojim rigidnim i mrziteljskim stavovima o Hrvatskoj, Dalmatincima, Hercegovcima itd.

Prošli tjedan smo donijeli snimku u kojima je Dragan Markovina “počastio” Dalmatince, okarakteriziravši ih kao “maliciozno podle ljude”, te Splićane hercegovačkog podrijetla nazvavši ih “hercegovačkim šljamom”. Snimku možete pogledati na poveznici ispod:

>>> NOVI IZLJEVI MRŽNJE DRAGANA MARKOVINE: “Dalmatinci su maliciozno podli ljudi, a u Splitu živi hercegovački šljam!” (VIDEO)

Ovaj puta donosimo jednako rigidne i mrziteljske izjave u kojima se Dragan Markovina iskazao kao izrazito vjerski netrpeljiva i netolerantna osoba. Ovaj puta, Markovina je “počastio” muslimane i kršćane.

U razgovoru o svom rodnom Mostaru o tamošnjim muslimanima, Dragan Markovina izričito je rekao da mu se gadi njihov “islamski tradicionalizam” i ono “u što su se oni pretvorili”.

“Ja ne mogu podnijeti da vidim 2012. godine u mom rodnom gradu nekoga tko je zamotan – djevojku. Možda sam zadrt i netolerantan, kao što ne mogu podnijeti da svi idu na misu. Ide mi na ku*ac! Stvarno ne mogu to gledati!”, izjavio je Dragan Markovina.

Kao i u slučaju izljeva mržnje prema Dalmatincima i Hercegovcima, zanimljivo je to što stranka Nova ljevica, čiji je šef upravo Dragan Markovina, u svojim temeljnim načelima ima stavku koja kaže da se Nova ljevica zalaže za “suprotstavljanje sve prisutnijem širenju netrpeljivosti prema „drugima i drugotnima“ i toleriranju govora mržnje”.


Izvor: Sloboda.hr