Dragan Markovina, šef novoosnovane stranke Nova ljevica, nakon ulaska u politiku se našao na udaru kritika zbog svojih šokantnih izjava poput “Ja sam danas žešći Jugoslaven od ikoga, meni Hrvatska ništa ne predstavlja” i “Kad čujem hrvatsku himnu poželim da Hrvatska izgubi” (dostupno ovdje).

Na kritike se osvrnuo i sam Dragan Markovina te poručio: “Nas ne mogu prepasti, a jasno razumijemo o čemu se u ovome društvu radi. Ne može nas se ni ucijeniti. To je nacionalistička javnost prepoznala, pa se uplašila da konačno počinje demontaža mitološko-nacionalističkog diskursa Tuđmanove Hrvatske.”

Međutim, izjave o otvoreno jugoslavenskoj i protuhrvatskoj političkoj orijentaciji nisu sve kontroverze koje je Dragan Markovina izrekao.

Uredništvo portala Sloboda.hr došlo je u posjed više snimaka u kojima Dragan Markovina vrlo grubo i vulgarno, ali i prilično jasno, pokazuje svoju netrpeljivost prema ljudima i skupinama ljudi na temelju njihove vjerske, nacionalne, regionalne i spolne pripadnosti.

Za početak vam donosimo snimku u kojima je Dragan Markovina “počastio” Dalmatince, okarakteriziravši ih kao “maliciozno podle ljude”, te Splićane hercegovačkog podrijetla nazvavši ih “hercegovačkim šljamom”.

Zanimljivo je i to što stranka Nova ljevica, čiji je šef upravo Dragan Markovina, u svojim temeljnim načelima ima stavku koja kaže da se Nova ljevica zalaže za “suprotstavljanje sve prisutnijem širenju netrpeljivosti prema „drugima i drugotnima“ i toleriranju govora mržnje”.

Koliko je Nova ljevica dosljedna u svojim temeljnim načelima neka vam pokaže sam šef stranke u priloženoj snimci:


Izvor: Sloboda.hr