trump

strong>Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa lišila jučer pojedine medije mogućnosti prisustvovanja dnevnom brifingu glasnogovornika Bijele kuće, na što je reagirala i Udruga dopisnika Bijele kuće. Na jučerašnji brifing nisu mogli ući CNN, New York Times i Politico. Associated Press i Times bojkotirali su sastanak u znak solidarnosti.

Susret s novinarima iznimno se održao u uredu Seana Spicera, Trumpovog glasnogovornika, dok se inače održava u dvorani za press konferencije. Neki konzervativni mediji koji pozitivno pišu o američkom predsjedniku poput One America News Network, dobili su mogućnost ući, a ulaz je odobren i agencijama Reuters i Bloomberg.

Udruga izvjestitelja iz Bijele kuće snažno je prosvjedovala protiv ove odluke, a Sean Spicer branio ju je. “Učinili smo sve kako bismo naše ekipe i naše dvorane učinili dostupnijima medijima od vjerojatno svih dosadašnjih administracija”, kazao je. Brifing je bio najavljen kao otvoren za sve medije, ali u posljednjem je trenutku ulaz na njega ograničen.

Izvor: Sloboda.hr/HRT