ciro i dodik

Otkako mu je bivši prijatelj Zdravko Mamić “zabranio” da bude neka “faca” u hrvatskom nogometu, (u pitanju spora je jedino podjela “plijena”) nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, umjesto da se dostojanstveno povuče, kao gospodin, kakvim se i predstavlja, on, kako prenose neki portali, navodno izjavljuje da “nema ništa protiv da bude u ulozi izbornika reprezentacije Republike Srpske”! Naime, 4. rujna na Gradskom stadionu u Banja Luci dogovorena je prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Srbije i Republike Srpske.

“Sine moj, ja sam sportaš i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa sporno u tome da vodim reprezentaciju Republike Srpske. Još ako bi me moj prijatelj Milorad Dodik pozvao, vjerujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi”, kazao je za Klix.ba Miroslav Blažević.

Također je dodao da je “vrijeme da prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni kako je to nekada bilo”.

Na te njegove objavljene izjave jedino što možemo reći – srami se Ćiro, pokušavaš sjediti ne na dva nego na tri stolca, i sada si napokon razotkrio svoje pravo lice! Odi, tko ti brani, kod svog prijatelja Dodika u Banja Luku, i tamo okončaj svoju bogatu sportsku karijeru (kad si čuo jednu Dodikovu izjavu da je hrvatski Domovinski rat bio pravedan, ili da će nešto učiniti da se u bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koje je on i njegova politika istjerala iz njihovih domova?). Kako si ti koji si se toliko kleo u prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i hrvatske branitelje uopće došao na jednu takvu ideju (vjerojatno ti nikada nije dosta novca), pa sada si spreman (i kad te ne zovu) da budeš na čelu onih protiv kojih smo ratovali (bez obzira što se ovdje radi o sportu, a u stvari riječ je o “sportskoj politici”)? Mamić je imao pravo što te “otjerao iz Hrvatske”, jer tebi je očito svejedno na čijoj si strani, odnosno tebe ne zanima tko je u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata bio agresor, a tko žrtva. Kažeš da je vrijeme da “prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni”. Pa, poštovani Ćiro, gdje ti živiš, na kojoj je strani tvoj kompas? Hrvatska još uvijek traži više od tisuću nestalih Hrvata! Srbija i Republika Srpska ne odgovaraju za desetke tisuća ubijenih i ranjenih, ne vraćaju opljačkane vrijednosti, ne plaćaju ratnu odštetu, ne priznaju čak ni da su njihove vojske ratovale i klale diljem Hrvatske, ne priznaju ništa, već i dalje svu odgovornost svaljuju na Hrvate koji su proživjeli agresiju. Je li tebi uopće jasno kako je i kada nastala Republika Srpska? I ti bi, tako “velika Hrvatina”, sada žarko želio voditi ljude čiji su očevi ili njihovi najbliži učinili tolika zla državi u kojoj si doživio najveće uspjehe? Nije ti žao toliko mrtvih Hrvata koji su dali i svoje živote u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a koje je predvodio čovjek čiji si ti prijatelj njegove obitelji, dr. Franjo Tuđman? Možeš li zamisliti kako bi se proveo neki njemački ili izraelski sportaš tvoga “kalibra” da je odlučio da nakon II. svjetskog rata bude izbornik nacističke Njemačke, Italije ili Japana?

Ako prihvatiš ponudu tvog prijatelja Milorada Dodika i nađeš se na klupi reprezentacije Republike Srpske, onda je dragi Ćiro najbolje da se više ne vraćaš u hrvatski nogomet, tim prije jer se ponašaš kao da ti se “pamet pomutila”, kao da ne znaš, ili ti uopće nije stalo, za hrvatske i ine žrtve, patnje i očajanja svih onih koji su stradali od srpske čizme!

Zbogom, dragi Blaževiću!

Autor: Mladen Pavković
Foto: 24sata.info