miro bulj most vesna pusić

“Na svom Facebook profilu prvi sam upozorio da ne smijemo tolerirati skandaloznu vezu Tomislava Karamarka i Joze Petrovića koja je ugrožavala hrvatske nacionalne interese u INI. Sada želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom”, objavio je na svom službenom Facebook profilu MOST-ovac Miro Bulj.

Naime, Bulj je USKOK-u prijavio Vesnu Pusić tvrdeći da je iskoristila svoj položaj te drugoj osobi pribavila znatnu imovinsku korist. Bulj se zapravo pozvao na posljednju aferu kada je otkriveno da je državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za vrijeme mandata Vesne Pusić, i to vezano uz isplate prema ugovoru o djelu.

Tako je od 2013. godine do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno skoro 300.000 kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. U HNS-u tvrde da Revizija u početku nije utvrdila nikakve nepravilnosti nego da su uočili naknadno pred izbore.

“Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojima ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću. Baš zato sam protiv gospođe Vesne Pusić podigao prijavu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti”, komentirao je na kraju Bulj.

>>> REVIZIJA OTKRILA: Ministarstvo Vesne Pusić tajnici protuzakonito isplatilo 300 tisuća kuna?
>>> OTKRIVENA NOVA AFERA BIVŠE VLADE: U Bruxellesu za 88 mil. kuna kupili neuporabivu zgradu

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr
Foto: fah/facebook/index.hr