njemačka brazil 7 1 Joachim Löw Mats Hummels

Branič njemačke reprezentacije Mats Hummels priznao je kako su igrači na poluvremenu polufinalnog susreta dobili naputak da nastave s ozbiljnom igrom i ne pokušavaju poniziti Brazil.

Visokih 5:0 na poluvremenu označilo je njemački prolaz u finale Svjetskog prvenstva, a branič Njemačke i Borussije Dortmund Mats Hummels, koji je u hrvatskoj javnosti poznat po luksuznim vilama u Posedarju u koje je uložio velik novac, priznao je da je izbornik Joachim Löw izričito zabranio igračima bilo kakve ekshibicije i dodatno ponižavanje Brazilaca.

“Jasno nam je rečeno da moramo ostati koncentrirani i da ih ne smijemo pokušavati još više poniziti. Morali smo ostati ozbiljni jer takvi moramo uvijek biti na travnjaku, ali isto tako morali smo i pokazati respekt prema protivniku. Vrlo je važno da nismo kroz tih 90 minuta pokušavali s nekim dodatnim potezima još više poniziti domaćina”, tvrdi Hummels.

Međutim, treba reći kako je ova odluka izbornika Njemačke sasvim logična jer je ujedno razmišljao i o mogućim ozljedama. Tko zna što bi neki od nogometaša Brazila bio spreman napraviti u očaju…

Pobjeda protiv Brazila Hummelsu neće ništa značiti ukoliko njegova reprezentacija ne osvoji naslov prvaka svijeta.

“Znamo da smo među najboljim momčadima svijeta, ali u svakom susretu vam je potrebna sreća što smo mi u polufinalu i imali. Možemo sada uživati, ali ako izgubimo u finalu, ova pobjeda neće nam ništa značiti. U finalu nas očekuje potpuno drugačija utakmica, bilo je lijepo i sada moramo ostati čvrsto na zemlji.”

Izvor: tportal