hss petir beljak

Od odlaska HSS-a u koaliciju s SDP-om, među seljacima ne prestaju frcati iskre. Na Twitteru su tako počele frcati iskre između europarlamentarke Marijane Petir i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji se obrušio na stranačku kolegicu.

Ona se na istoj društvenoj mreži upustila u raspravu s tviterašima o hrvatskoj blokadi srbijanskih pregovora za pristupanje Europskoj uniji.

“Sramotno je uopće uspoređivati Hrvatsku sa Srbijom”, napisala je Petir nakon čega se razvila rasprava.

Petir se posvađala s tviterašima

Petir, koja je kao članica HSS-a odnedavno u koaliciji s SDP-om, je u raspravi napisala da je “lex Perković” sramota SDP-ove Vlade te da je “Srbiji trebalo postaviti uvjete, što SDP nije napravio, tako da će blokada nažalost biti jedino rješenje”. Napisala je i da Hrvatska Srbiju nikada nije blokirala.

“Osim otvaranja pregovora. Bili ste bolji dok ste se bavili Stepincem”, napisao joj je tviteraš, na što mu je Petir odgovorila.

“Ne očekujem od mladih proletera da razumiju nacionalne interese. Nužna Vam je preobrazba”, odgovorila mu je Petir.

To je izazvalo niz komentara na Twitteru. Jedan od tviteraša je pozvao predsjednika HSS-a da reagira, što je on i učinio.

Beljak joj spustio

“Proleter dolazi od lat. Proletarius, siromah s puno djece. Suprotnost od onog s ogromnom plaćom i bez djece”, referirajući se, izgleda, na plaću Marijane Petir u EU parlamentu, a kad su mu tviteraši napisali da Petir vjerojatno cilja na marksizam, Beljak je bio još izravniji.

“Marksizam je odavno mrtav, ali dobro, tu je Markićizam”, napisao je šef HSS-a i dao do znanja da misli da su stavovi njegove stranačke kolegice vrlo bliski onima notorne Željke Markić.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr
Foto: Hina/Twitter/Index.hr