advent, advent u zagrebu, azilanti, imigranti

Najljepši Advent u Europi svaki dan u centar Zagreba privuče na tisuće ljudi, što Zagrepčana, što turista. Međutim, gužve na zagrebačkim ulicama odlučili su iskoristiti azilanti koji džepare posjetitelje Adventa, pa je tako i Zagreb osjetio “blagodati” multikulturalizma i ugošćavanja tzv. izbjeglica.

Jedan Zagrepčanin (podaci poznati redakciji) je za portal Sloboda.hr odlučio ispričati svoje iskustvo:

“U petak na platou Gornjeg grada kod Klovićevih dvora, ispijajući kuhano vino, sasvim sam slučajno primijetio dvojicu azilanata kako u paru kradu mobitel iz džepa jedne djevojke koja je bila u društvu svojih prijateljica.

Isprva nisam bio siguran radi li se o krađi jer nisam gledao direktno u njih, nego sam krajem oka primijetio kako jedan od azilanata nešto uzima i stavlja u svoj džep. No, kada sam nakon par sekundi po njihovom ponašanju shvatio da se najvjerojatnije radi o krađi, pohitao sam za jednim od azilanata i upitao ga što je to stavio u džep. Tada sam po njegovom nepoznavanju hrvatskog jezika i fizionomiji lica shvatio da se radi o strancu s Bliskog istoka, očito azilantu.

Odmah sam ga primio i odvukao do djevojke koju sam pitao fali li joj što iz džepa ili torbice. Na to je azilant sam izvadio mobitel, vratio ga curi, nešto u strahu promumljao na arapskom i rukama gestikulirao da je mobitel pronašao na podu.

Završetak ove priče je bio pozitivan, no ovo očito nije izolirana pojava. Jezim se od činjenice da Hrvatska daje azil onima koji besramno džepare njene građane”, ispričao je za Slobodu ovaj Zagrepčanin.

Upozorenje je ovo za sve buduće posjetitelje Adventa, posebno djevojke i žene, da pripaze na vrijedne stvari koje nose sa sobom. Također, pokazatelj je ovo realnosti koju sa sobom donose tzv. izbjeglice s Bliskog istoka i Afrike.

Izvor: Sloboda.hr

>>> ŠOKANTNI DETALJI SILOVANJA U ZAGREBU: Imigrant iz Afganistana nije osumnjičen za pokušaj silovanja, nego samo za bludne radnje – već je od prije poznat policiji

>>> GENERACIJA OBNOVE POZIVA MUP: Za silovatelje koji od Hrvatske traže azil postoji samo jedno rješenje – deportacija