imigrant, azilant, silovanje, zagreb, dugave, hotel porin,

“Nikada neću izbrisati te slike iz sjećanja. Mislila sam da će me ubiti. Ležala sam na podu, a napadač me počeo daviti i gurnuo mi šaku u usta. Zamalo sam ostala bez svijesti. Govorila sam mu da me je strah i molila ga da me pusti, ali nije odustajao” – još uvijek u šoku i s vidnim ozljedama vrata prisjeća se Zagrepčanka (40) koju je u nedjelju ujutro u novozagrebačkom naselju Dugave napao 27-godišnji tražitelj azila, piše Večernji list.

I ne sumnjajući u dobre namjere Afganistanca kojeg je ugledala kad je ulazila u zgradu u kojoj živi njezina sestra, upitala ga je treba li i on ući. Kako kaže, rekao joj je da ide prijatelju na drugi kat. Kada je stala da bi potražila ključeve stana, primijetila je da je mladić slijedi i čudno se ponaša.

“Bacio me na pod”

– Rukom mi je počeo pokazivati na drugi kat i govoriti: “You, me, there.” Nije prestajao pa sam pomislila da me želi opljačkati. Krenula sam prema stubištu i pokušala ga nagovoriti da izađe van – kazala je žrtva napada. Kako 27-godišnjak za kojeg je policija kasnije ustanovila da je imao 1,6 promila alkohola u krvi, nije odustajao od nauma, žena ga je pokušala izgurati van. – Tada me je zgrabio i počeo vući.

Cijelo vrijeme oštricu skalpela držao mi je ispod vrata. Uspjela sam ga nekako odgurnuti i glasno sam vikala “Upomoć!” Pokušao me utišati, bacio me na pod i sjeo na mene. Počeo me dodirivati, a nikog nije bilo da mi priskoči u pomoć – govori 40-godišnjakinja. Ni sama ne zna kako je skupila snage da odgurne napadača i izjuri iz zgrade.

Međutim, on je potrčao za njom, a ona nije prestajala vikati. Susjedi su reagirali tek nakon što ju je počeo vući za kosu i snažno je ošamario na ulici. Tražitelja azila deportiranog prije četiri mjeseca iz Austrije ubrzo je uhvatila zagrebačka policija.

Propust policije?

Za žrtvu je uslijedio novi šok.

– Policija me odvela na prepoznavanje i obećali su mi da me ostali mladići koji žive na istoj adresi, a koji su bili iza stakla, neće vidjeti. Rekli su mi da sjednem u prizemlje, a četvorica mladića koja su bila na prepoznavanju spustila su se s četvrtog kata i počela zuriti u mene – kaže Zagrepčanka.

Razočarana je jer njezin napadač nije osumnjičen za pokušaj silovanja, već za bludne radnje. Kako doznajemo, već je prije prekršajno evidentiran.

– Što bi bilo da je na mom mjestu bila curica? Zar netko treba stradati da se ovakav užas ozbiljno doživi? – pita se žrtva.

Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr