zlatko hasanbegović bbb bad blue boys

Jedan od najviše osporavanih u “timu” Tima Oreškovića je ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović, a pokrenuo je lavinu izjavom da je antifašizam floskula. Javnosti je nepoznato to da je Hasanbegović u mlađim danima bio aktivan član navijačke skupine Bad Blue Boysa, a tportal od njegovih poznanika iz Zapruđa doznaje njegovu “navijačku povijest.

“Hrvatska je oslobođena 1990. godine. Obrambeni oslobodilački rat iz 90-ih godina je jedini rat u 20. stoljeću iz kojega su Hrvati izašli kao istinski pobjednici. I to je jedini temelj na kojem se treba graditi ova država”, izjavio je ovaj povjesničar s Instituta Ivo Pilar, danas potvrđeni član Timovog “tima”, ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’ prošle godine.

Zbog te je izjave “mali Hasan”, kako mu je bio nadimak dok je kao tinejdžer posjećivao Dinamove utakmice, postao jedan od najviše osporavanih ministara uopće.

Još u tom vremenu, kako su tportalu potvrdili njegovi poznanici iz Zapruđa, s kojima je za vrijeme bivše države posjećivao stadione od Splita do Sarajeva, Beograda i Banje Luke, “mali Hasan” bio je orijentiran pomalo “desno”.

Dodatak “mali” u nadimku dobio je jer je u to vrijeme puno poznatiji bio “veliki” Hasan, jedan od iskonskih vođa i organizatora Dinamove navijačke skupine.

Klikni LIKE ako podržavate dr. Zlatka Hasabnegovića na mjestu ministra kulture!

“Mali Hasan” bio je dio skupine New Blue Generation, a grupi je bio jako posvećen. Odlazio je u Italiju po navijačke časopise Super Tiffo, razmjenjivao je i po 30-ak pisama dnevno s ostalim navijačkim skupinama, bavio se fotografijom i radio kolaže. Svoj “umjetnički” izraz potvrđivao je i u izradi transparenata.

Otkrili su nam njegovi prijatelji i to da je bio zadnji Boys na banjalučkom stadionu kada ih je 1989. godine tjerala milicija jer je morao sačuvati svoja dva od ukupno tri transparenta izvješena u Banjoj Luci.

Početkom rata odnosno pojavom višestranačja “mali Hasan” se počeo više zanimati za politiku, a preseljenjem na Jarun njegovi odlasci na Dinamove utakmice postajali su nešto rjeđi.

Naravno, kao i većina Bad Blue Boysa, nije se slagao s načinom na koji se upravlja Dinamom, a kada bi i došao na stadion – išao je na istočnu tribinu. Posljednjih godina – izuzev posljednjeg pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa – bio je viđen i na prosvjedima protiv čelnika kluba Zdravka Mamića.

Izvor: tportal
Foto: Pixsell/tportal