željko glasnović hdz

Stigla je i službena medijskih nagađanja proteklih dana o tome kako će legendarni general Hrvatske vojske Željko Glasnović napustiti HDZ i na predstojećim izborima za Hrvatski sabor nastupiti s neovisnom listom za XI. Izbornu jedinicu. Naime, sam general Glasnović naveo je razloge jedne ovakve odluke, te ovom prilikom u cijelosti prenosimo njegov stav vezano za novonastalu situaciju.

Evo što je general Željko Glasnović naveo kao razloge ove najnovije odluke:

“Dragi Hrvati i hrvatski puče u Domovini, u Bosni i Hercegovini i izvandomovinskoj Hrvatskoj! Dragi moji hrvatski branitelji!

Pred nama su novi izbori i novi izazovi. Odlučio sam istupiti iz HDZ-a i formirati neovisnu listu za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim Izvanrednim parlamentarnim izborima u R. Hrvatskoj. O detaljima liste i kandidatima informirati ću vas nakon sutrašnje predaje izborne liste u Državno izborno povjerenstvo.

Na ovakvu odluku ponukala me je prvenstveno moja savjest. Ne mogu i ne želim biti ‘smokvin list’ interesnim skupinama, niti još jedan statist u saborskim klupama. Ako želimo preživjeti kao nacija moramo postaviti prioritetne političke ciljeve. Hrvatski glasači ubrzo će biti zasipani suhoparnim podacima i praznim frazama posuđenim iz engleskog govornog područja. Politički kandidati većinom će govoriti ono što vi želite čuti, a izbjegavati će govoriti o onome što bi vi trebali znati. Tome će zdušno pomoći i partijske ćelije u meanstream medijima.

Prošlo je gotovo četvrt stoljeća od Domovinskoga rata, a R. Hrvatska još nije uspješno integrirala svoje ljudske i druge raspoložive resurse. Zašto Hrvatska ostaje disfunkcionalna država?

Republiku Hrvatsku predugo vode interesne skupine čiji je prvenstveni cilj samointeres, a ne izgradnja funkcionalne i moderne države Hrvatske. Dovoljno je sagledati stanje i odlazak mladih iz RH, položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, porušene mostove sa izvandomovinskom Hrvatskom i kaotično stanje u koje je dovedena braniteljska populacija. Održivi razvoj utemeljen je na jednostavnim i funkcionalnim zakonima. U Hrvatskoj zakon djeluje unutar disfunkcionalnog političkog sustava.

Dok su Hrvati izvan R. Hrvatske namjerno isključeni iz političkog i ekonomskog razvoja matične države, nacionalne manjine u Hrvatskoj uživaju Ustavna prava po kojima su stekli privilegije koje nemaju manjine ni u jednoj državi Europske unije i šire. Uspostavljena je tzv. pozitivna diskriminacija, ali je istovremeno s druge strane uspostavljena negativna diskriminacija, jer su njime zakinuti hrvatski birači u cjelini.

Površna analiza sadašnjeg stanja potvrdit će da je R. Hrvatska samo indigo kopija bivše propale države po gotovo svim ključnim elementima. Ukorijenjena korupcija na svim razinama i socijalistička birokracija, u samom začetku, ubija svaki investicijski projekt. Ne možemo sebi priznati da je mentalna baština komunizma najveća prepreka napretku.

Skandalozno je da Hrvat rođen izvan domovine treba prosječno 3 godine kako bi dobio hrvatsko državljanstvo. Također je skandalozno da ljudi koji su desetljećima destruirali hrvatsku državu, još sjede u saborskim klupama i u svim tijelima državne vlasti. Retroaktivni zakoni koji će se obračunati s poslovnim kriminalom, ratnim profiterstvom i izdajom nacionalnih interesa nikad nisu došli u saborsku proceduru. Akademska i kadrovska lustracija ostaju tabu teme u hrvatskom društvu.

Bez uspostave novog sustava vrijednosti Hrvatska neće doživjeti katarzu.

Bez snažne R. Hrvatske upitan je opstanak Hrvata u BiH. A bez opstanka Hrvata u BiH upitan je opstanak R. Hrvatske jer bez njih ostaje bez strateške dubine. Državni ured za Hrvate izvan R. Hrvatske i Saborski odbor za Hrvate izvandomovinske Hrvatske, podbacili su u ispunjavanju svojih obveza prema Hrvatima u BiH, bez kojih danas ne bi postojala slobodna Republika Hrvatska.

Stvara se nova generacija iseljenika. Dok Hrvati u područjima od posebne skrbi napuštaju zemlju, hrvatska vlada nastavlja financiranje protuhrvatskih projekata. Jedan filozof ovako je dao definiciju fanatika: „To je čovjek koji se bori za neke ciljeve, a kad ih ostvari zaboravi ciljeve za koje se borio.“ Ne želim biti dio te skupine.

Hrvatskoj je nužno potrebna jaka i moderna desnica, utemeljena na 10 Božjih zapovijedi, kao obrana od moralne anarhije. Takva politička opcija do sada nije bila prisutna na javnoj i političkoj sceni u R. Hrvatskoj. Sve svoje potencijale i napore uložit ću u njezinu izgradnju, u izgradnju i preobrazbu Hrvatske.

Hrvatski branitelji, Hrvati u Domovini i Hrvati izvan Domovine, kao jedno jedinstveno biće, pozvani su biti aktivni sudionici i nositelji te preobrazbe.

„Onaj tko vlada Hrvatskom, mora biti neustrašiv u toj misiji. I u nekom svetom gnjevu biti spreman isprevrtati stolove svakom drzniku koji baci oko na bilo koji djelić njezina dostojanstva i integriteta. Ako je išta neprimjereno, onda su to strah, popustljivost, nesigurnost, manjak spremnosti na žrtvu…” (p. IKE MANDURIĆ).

Vojnički pozdrav,
general Željko Glasnović,
nositelj Nezavisne liste za XI. Izbornu jedinicu.”

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Ilustracija Novipogledi.hr