zdravko mamić dinamo

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas u 12:30 započeo je konferenciju za medije u klupskim prostorijama u Maksimiru. Mamić se javnosti obraća nakon uobičajene konferencije glavnog trenera Zorana Mamića, koji je najavio utakmicu s Interom, ali i prekinuo konferenciju nakon pitanja o bratu Zdravku.

Iz Dinama su najavili konferenciju Zdravka Mamića nakon što je USKOK protiv njega i još šestorice osumnjičenih pokrenuo još jednu istragu zbog sumnje da su klub oštetili za 70 milijuna kuna.

13.05 – “Ugrožena su sva moja prava i moje obitelji. Ovo ne pamtim nikada u povijeti, ali sada sam shavtio kada su mi stari govorili – sine ne kači se sa vlasti. mogao bih još satima govoriti, ali to za nikoga nije dobro.”

13.03 – Mamić je održao i kratki govor o događanjima kada je dva puta završio u pritvoru odnosno novcu koji su za njegovu i jamčevinu sina Marija Mamića, predali Davor Šuker i Božidar Šikić.

12.50 – “Mi smo bili podložni jednoj kontroli i provjerama kao što nitko u povijesti nije. Mi svaki mjesec imao porezni nadzor iz mjeseca u mjesec i sva riješenja su uvijek pozitivna. Kako to da sad nije u redu. Tu je sada politika 2009. godine odlučila da uništi Dinamo ili da uništi obitelj Mamić. Ministar sporta Željko Jovanović i bivši predsjednik Ivo Josipović prednjačili su u tome zadnjih 6 godina.”

12.46 – “Da nije bilo Mirka Barišića i mene, klub Dinamo ne bi postojao. 2005. godine  smo završili  u Ligi za bedaka i tada sam rekao dosta. Najavio sam dominaciju Dinama narednih deset godina. Što se dogodilo? Dogodilo se da smo ispunili obećanja. Stvorili smo omladinsku školu, pomogli reprezentaciji koja crpi našu proizvodnju. Da nema Dinama, ne bi hrvatska reprezentacija ovako pronosila slavu. U zadnjih pet godina, tri puta smo igrali Ligu prvaka. U najvećoj krizi čovječanstva koja traje od 2008. godine Dinamo je gradio terene i hotele. 300 milijuna eura u deset godina unijeli smo u Dinamo. Uprava kluba je to napravila.”

12.43 – “Nakon uvodnog izlaganja Zdravko je govorio o problemima koje su pogodili Dinamo krajem 90′ godina i kako su on i Mirko Barišić u jednu ruku spasili Modre od potonuća koji su u to vrijeme, kako on kaže imala preko 100 sudskih tužbi.”

12.34 – Riječ je prvi uzeo Zdravko Mamić

“Sve bi vas pozdravio i drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, ja se tada najbolje osjećam. Također bih pozdravio svoj odvjetnički team i posebno mi je drago da sam u njihovom društvu. Htio bih vas izvjestiti da od danas više nisam Izvršni predsjedni GNK Dinamo. Želim da Dinamo u koji sam se ja zaklinjao toliki niz godina može ići nesmetano u budućost. Od danas sam savjetnik kluba. Ako će nekome nešpto trebati ja stojim na raspolaganju da kad god osjete potrebu da nešto trebaju ja ću im biti pri ruci. Morate znati da je 2000. godine, Dinamo bio samo nogometni klub samo po imenu.”

12.33 – Pred novinare u Maksimiru stigao je Zdravko Mamić u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čedo Prodanović